Poäng till hemmalaget

Av
Uppdaterat: oktober 17, 2020

Sanels Hörna

Serielunken är tillbaka i Bundesliga och vi har en fin match att se fram emot. Det är Hoffenheim som tar emot Dortmund i vad som väntas bli en jämn historia. Mitt spel bli Hoffenheim 1X till oddset 2.20 på Betfair Exchange.

Inledningsvis ska det nämnas att spelbolagen och jag är oense om favoritskapet här. Man har satt Dortmund som klara favoriter. Jag har förståelse för detta då Dortmund är det större och mer välmeriterade laget av dessa två. Dock tycker jag inte att Dortmund är ett lag som kan rada upp segrar på beställning som de allra största kan. Exempelvis förlorade man sin hittills enda bortamatch mot smålaget Augsburg med 0-2. Det råder ingen tvekan att laget har talang utöver det vanliga. Dock anser jag ändå att man är lite för naiva och aningen felbalanserade emellanåt. Jag skriver felbalanserade då jag anser att det behövs mer kvalite i de bakre leden för att man ska bli kompletta utmanare till titlarna.

Lagen står på samma poäng (6) efter tre spelade omgångar där Dortmund leder på målskillnad. Det anmärkningsvärda här är att Hoffenheim faktiskt har gjort fler mål än Dortmund såhär långt. Hela åtta stycken har man mäktat med där lagets kroatiska stjärna Kramaric stått för sex av dem. Imponerande ligastart av den gode kroaten.

Hoffenheim är ett starkt hemmalag. Det är ett lag som kan ställa till stora problem för de flesta. Ett prov på det visade man i matchen mot Bayern Munchen som man besegrade med klara 4-1. Enkel logik säger mig att om man kan uppnå ett sådant resultat mot världens bästa lag så ska man kunna uppnå ett bra resultat även mot Dortmund som i mitt tycke är ett svagare motstånd.

Tidigare matcher mellan dessa lag, med Hoffenheim som hemmalag, visar ett tydligt mönster. Dortmund har svårt mot detta motstånd. I de sju senaste matcherna har man inte lyckats besegra Hoffenheim någon gång. Känslan säger mig att detta blir den åttonde i raden då Hoffenheim i mitt tycke är i gott slag medan Dortmund inte är bättre är föregående år då man heller inte lyckades segra. GL!