Powerplay 17/9 » Dagens tips & analys

Av
Uppdaterat: september 17, 2020

Hallå där! Efter att varit ute och cyklat i tisdags tar vi nya tag idag. Det är i skrivande stund 48000 kr i omsättning och brukar åtminstone gå över 250 k. Det är en ganska lurig meny som väntar med träningsmatch från Sverige, sex matcher i KHL samt en NHL fight. Det är ganska stor chans att vinnarna inte blir så många, och jag ska försöka guida er till åtta rätt, häng med nedan!

Spelstopp 17:59

1.Södertälje-Västerås

Första bataljen kommer från Sverige och en träningsmatch mellan två allsvenska klubbar. Ett hemmalag som ser hyperintressanta ut med Vejdemo och Fagemo som NHL lån och en drös med skickliga spelare. Har ett par avbräck här, men Lukas Vejdemo kommer att göra debut i tröja 44. Västerås då? Formen är otroligt tveksam då man haft ett par dagars uppehåll då man fått in Covid i truppen, har nu tränat på i några dagar men ska inte kunna rå på Södertälje med dessa förusättningar. SS = Spik Södertälje till fina 53%.

2. Kazan-UFA

Nu har vi sex matcher från KHL och vi början i Kazan, där hemmalaget får anses som knappa favoriter efter tre raka segrar. Har ett lag på pappret som mycket väl kan ta sig till semifinal om inte längre. Bortalaget som blev av med Linus Omark inför säsongen, ersatte honom med Markus Granlund som gjort tio pinnar på sina sex första matcher. Har öppnat säsongen riktigt starkt med fem segrar på sex försök. I och med dessa förutsättningar ser jag inget annat än helgardera fight nummer två.

3. Novgorod-Severstal

Hemmalaget har öppnat serien med två vinster och fyra förluster, ganska okej poängmässigt och offensivt, men har varit bedrövliga bakåt, 24 insläppta mål på sex fighter är mest i hela KHL. Bortalaget har öppnat ganska starkt med två vinster på fyra försök. Dessa lag kamperade mot varandra på försäsongen där Novgorod drog det längsta strået. Novgorod har fyra raka segrar mot Severstal och trots den knackiga formen tror jag stenhård på 1X.

4. Kunlun-Jekaterinburg

Kunlun har öppnat helt bedrövligt i år, fem raka torsk i serien och innan det tre raka torsk på försäsongen, alltså åtta raka förluster. Spelar nu sin första “hemmamatch” dock inte där man brukar, utan i Arena Mytishchi två mil utanför Moskva. Har inte kunnat spela med sina importer och är därför ganska svaga, när importerna är spelklara kommer Kunlun bli jobbiga. Jekaterinburg har spelat riktigt bra i inledningen, har fyra segrar på fem försök. Har ett otroligt intressant lag på pappret med Pavel Datsyuk i fronten, trots 42 bast har gjort en pinne per match i inledningen. Skrällen på hemmalaget är rolig och måste med, 12 räcker långt.

5. Sotji-Jaroslavl

Hemmalaget Sotji har haft det tung i inledningen, började med två storförluster men har nu efter några omgångar spelat upp sig. Joel Lassinantti gjorde en riktigt fin insats senast och höll nollan väldigt länge men Sotji torskade med 0-1 efter straffar. Har på pappret ett bättre lag än att ligga i bottenregionerna. Bortalaget Jaroslavl har sett fina ut i början och plumpen i protokollet är SKA borta, annars har man tagit full pott. Pääjärvi, Lander och Andre Pettersson ser bra ut i bortalaget och gaffeln “etta-tvåa” räcker långt här.

6. Spartak Moskva-SKA Petersburg

Rivalmatch deluxe, även om det är på pappret det svagaste Moskva laget så gillar dessa lag inte varandra. Hemmalaget Spartak har dock två raka nederlag just på hemmaplan. Finnen Lehterä och Emil Djuse har sex poäng vardera, men behöver få med sig lite mer folk för att lyfta i taballen. Bortalaget SKA spelar för första gången på länge utan den där superstjärnan i laget, och det har gått bra, fyra segrar på sex försök. Torskade senat mot Omsk efter en jämn tillställning. Tror inte hemmalaget nyper en trea, men kan mycket väl nypa poäng, X2.

7. Vitjaz-Traktor

Hemmalaget från Podolsk åkte på en chockerande förlust senast mot Minsk. Har ett mycket meriterad lag på pappret med över 1000 NHL matcher i bagaget. Tog en meriterande seger i premiären mot AK Bars, men har därefter inte rosat marknaden. Möter ett Traktor som inte heller rosat marknaden, har haft stora problem med offensiven och har endast gjort nio mål framåt på fem fighter. Två lag med svag form = helgardering sen gammalt.

8. NY Islanders-Tampa Bay

Nu till världens bästa ishockeyliga där Islanders krigar sig kvar i matchserien, nöp senaste fighten och har nu 2-3 i fighter mot favoriten Tampa. Islanders är ett jobbigt lag att möta och ger sig aldrig, får man 3-3 inatt så kan allt hända, det gäller dock att hantera Hedman och Co. Ja, just det. Hedman och Co är ett bättre lag i grunden och borde nog kanske lösa biffen här och förbereda sig mot Dallas. Jag tror dock skridskoskickliga Islanders vill annat och helgarderar match åtta.

Kupongens säkra

Södertälje

53% Södertälje ser jag som kupongens värde, varför? Jo, Fagemo och Vejdemo är två riktigt fina spelare på den här nivån. Toppa det med spelare som håller hög allsvensk klass, det kan bli en bra säsong för SSK. Möter nu ett Västerås som på pappret har ett bra lag men inte kunnat träna som man vill då truppen åkte på Covid, formen är alltså otroligt oklar och ettan är riktigt bra här.

Kupongens skräll

Sotji

Vändningen kanske var insatsen senast? 19% på Sotji måste med här, på pappret är man inte mycket sämre än Jaroslavl och jag tror man mycket väl kan fixa en trea här. Malte Strömwall och Marcus Nilsson behöver höja sig ett snäpp, för dom har otroligt mycket ishockey inom sig.

Svenska Spel

3,0 rating

Ingen Oddsbonus