Powerplay 25/9 » Dagens tips & analys

Av
Uppdaterat: september 25, 2020

Hallå där! När det är fredag är det givet att det blir en analys av dagens powerplay. Det är en ganska lurig meny att vänta då vi har två träningsmatcher från herrsidan, två SDHL matcher, tre fighter från Danmark och avslutningen hittar vi från NHL. Det är i skrivande stund drygt 144 tusen i omsättning, vilket kan ge en ganska fin summa vid åtta rätt. Häng med nedan!

Spelstopp 18:59

1.Vita Hästen-Västervik

Första matchen på menyn hittar vi från Norrköping och matchen mellan Vita Hästen och Västervik. Ett Vita Hästen som senast åkte på en 0-8 torsk mot Västerås. Hästarna har haft en tung försäsong och endast vunnit två gånger, har dock på pappret ett riktigt starkt lag trots att MR Hästen Marcus Eriksson har lämnat. Har fem NHL lån som ska vara med ikväll och det gör att Hästen kliver ut som favoriter mot Västervik. Ett Västervik som endast gått på pumpen en gång under försäsongen, har NHL lånen Axel Jonsson-Fjällby, Andreas Englund och Eetu Tuulola. Börjar menyn med 1X2.

2. Tingsryd-Troja/Ljungby

Tingsryd som gått riktigt fint under försäsongen spelar mot Troja/Ljungby som huserar i serien under Hockeyallsvenskan. Tingsryd har ett ganska spännande lag på pappret och har fått in David Gustafsson från NHL på lån, kan mycket väl bli jobbiga att möta i vinter. Troja som lirat sju träningsfighter, har vunnit sex av dom har ett väldigt bra lag på pappret, med ettanmått. Plockade in Hampus Gustafsson från Rögle, en kille som gått in i vilket allsvenskt lag som helst. Kan mycket väl störa Troja ikväll men vinner nog inte efter 60. 1X.

3. Brynäs Dam-Modo Dam

Första av dom två SDHL matcherna spelas mellan Brynäs och Modo i Gävle. Ett hemmalag som på dom första tre matcherna har fullpott och fina 13-4 i målskillnad. Har mycket intressant lag i år med namn som Erika Grahm och Lara Stalder. Kan mycket väl ge Luleå en match om guldet i år. Modo har spelat fyra matcher och endast vunnit en, mot Göteborg som troligtvis inte kommer vinna så mycket i år. Har dock varit med i alla tre förlustmatcher men inte riktigt räckt till, framförallt i offensiven. Brynäs kommer vinna här, frågan är bara med hur mycket, SPIKETT tråkigt nog till över 80%.

4. AIK Dam-SDE Dam

Uldriksdal IP hämtar match nummer fyra på menyn, där ett AIK som har börjat serien ganska svagt med fyra raka torsk möter ett stabilt spelande SDE. AIK trots fyra nederlag har varit med i alla matcher, som borde med lite mer skärpa tagit några pinnar, har ett par skickliga lirare i laget som borde ta laget över nedflyttningsstrecket. SDE är även dom från Stockholm och närmare bestämt Danderyd. Har väldigt många importer i laget och har gjort en bra start av SDHL, går in i matchen som ganska stora favoriter och X2 räcker långt.

5. Herlev-Rungsted

Vi byter riktning till Danmark och Herlev. Ett hemmalag som möter Rungsted i Metal liga. Herlev som vann premiären ganska enkelt med 5-2 borta mot Odense, tack vare deras skickliga importer som stod för 3 av 5 mål. Lagen möttes två gånger på försäsongen där man vann en match var. Bortalaget Rungsted har spelat två fighter i serien och vunnit båda och gjort hela 10 kassar. Har ett riktigt skickligt lag på pappret och fick nyligen in Patrick Russel på lån från NHL. Kliver in här som knappa favoriter och jag kör “gaffeln”, 12.

6. Odense-Herning

Vi tar oss till Odense och en match mellan två lag som förlorat inledande omgångarna, hemmalaget Odense har två raka förluster och en ganska risig försäsong bakom sig. Har på pappret en ganska tunn trupp med endast åtta backar och elva forwards, men har en del importer som har mycket i sig. Herning kliver in som ganska stora favoriter enligt mig, har på pappret massor av danska landslagsspelare och krydda det med ganska fina importer, torskade dock i premiären mot Rungsted men tar revansch här, X2.

7. Aalborg-Frederikshavn

Aalborg som vann serien förra året innan Corona stoppade spelet är även i år ett tilltänkt topplag, har startat på bästa möjliga sätt och vunnit två av två i serien. Har sju importer i laget som höjer standarden rejält när dom är på isen. Har dock av problem med bortalaget och torskat två av dom tre senaste. Ett bortalag som har en vinst och en torsk efter två matcher, tycker Frederikshavn ska anses som ett lag som mycket väl kan ge topplagen en match i år och 1X2 måste med här, otroligt att Aalborg är streckade till 70%.

8. Dallas-Tampa Bay

Efter Dallas plockat första matchen ganska enkelt har nu Tampa vänt till 2-1 i matcher och senast gjorde Steven Stamkos comeback, spelade endast ett par minuter men hittade ändå nätet direkt efter fin passning från Victor Hedman. På pappret håller jag Tampa högre, men Dallas har mycket skickliga spelare i laget och om man sätter spelet kan man mycket väl vända på detta. Detta kan verkligen sluta hur som helst och match åtta helgarderas.

Kupongens säkra

Brynäs dam

Det är klasskillnad mellan lagen, jag tror inte Brynäs underskatt Modo och det gör att Gävlelaget vinner ganska enkelt. Är dock streckade till ganska högt, men ser ingen annan utväg än att Brynäs plockar sin fjärde raka seger.

Kupongens skräll

Frederikshavn

Bortalaget är streckade till 14%, varför? Jag tycker denna match är mycket jämnare än vad folket streckat. Frederikshavn har slagit hemmalaget i sina två av senaste tre fighter. Frederikshavn har en helt okej form och en riktigt bra trupp på pappret. 14%, ja tack!

Svenska Spel

3,0 rating

Ingen Oddsbonus