Powerplay » Lördag 24/10

Av
Uppdaterat: oktober 24, 2020

Dragskott

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 24 oktober.

1. Skellefteå – Rögle 1X2
Sexpoängsmatch i toppstriden. Skellefteå kan stoltsera med fyra vinster på de fem senaste matcherna. SKE är dessutom obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Rögle gjorde det oerhört bra som hemmabetvingade självaste Frölunda nu senast och 13 poäng på de sex senaste bataljerna är starkt. Västerbottningarna är emellertid väldigt, väldigt hemmastarka och känslan är att hemmaplansfördelen blir avgörande.

2. Leksand – Färjestad 1X2
Leksand jagar revansch efter bortaförlusten mot Luleå. Möjligheterna är goda. LIF gjorde en – rent spelmässigt – bra insats sett till offensiven och har mycket potential. Färjestad blir en utmaning. FBK kan ståta med fyra segrar på de fem senaste matcherna och har ett bättre spelarmaterial än Leksand. Bortaspelet har dock inte övertygat. Känslan är att masarna studsar tillbaka direkt genom att vinna redan under ordinarie speltid. Till viss del tack vare lagets fantastiska offensiva spetskompetens på forwardssidan.

3. Frölunda – Luleå 1
Seriefinal i Göteborg. Ovisst värre. Frölunda har en hel del att jobba på efter två nederlag på de tre senaste matcherna. Luleå blir en extrem utmaning. LHF har håvat in två raka trepoängare och gjort en bättre säsong än västkustgänget hittills. Frölunda är dock fortfarande obesegrade i hemmaplanssammanhang och har ett snäppet bättre lag. Tipset utgörs av att hemmalaget drar det längsta strået den här gången. Delvis till följd av den höga kapaciteten på målvaktsfronten.

4. Oskarshamn – Malmö X2
En tämligen svårtippad match. Oskarshamn har blandat och gett den senaste tiden, men utan tvivel gjort det bra rent helhetsmässigt den här säsongen hittills. Malmö är inne i en svacka; fyra raka nederlag talar sitt tydliga språk. Redhawks har dock i grunden ett bättre lag än IKO och smålänningarna har inte direkt varit något höjdarlag i hemmaplanssammanhang. Känslan är att skåningarna får med sig minst en poäng. Mycket till följd av målvaktsspelet.

5. Örebro – Växjö 1X2
Två guldkandidater drabbar samman. Örebro har en hel del att förbättra efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Växjö – som har inkasserat två raka trepoängare – blir en synnerligen svår uppgift. ÖHK är dock hemmastarka och har ett offensivt övertag. Tipset är att Närke-gänget vinner detta, lagets halvdana defensiv i serieinledningen till trots.

6. Kristianstad – Mora 12
Mycket ovisst. Kristianstad jagar revansch efter tre raka förluster. Mora har blandat och gett den senaste tiden. Det faktum att MIK spelade så sent som under fredagen och har en resa framför sig är en nackdel för masarnas del. Mora vann dock det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. Känslan är emellertid att KIK trots allt styr upp det här. Mycket till följd av den höga kapaciteten på målvaktsfronten.

7. Strömsbro – Visby/Roma 12
Match i Hockeyettan Östra. Strömsbro har visserligen tre vinster på de fyra senaste matcherna, men är på nedgång i och med bortaförlusten mot Hammarby nu senast. Visby/Roma har tre raka nederlag i bagaget. Båda lagen besitter en hög kapacitet och det är upplagt för en rysare. Tipset är att offensivt spetsiga Strömsbro drar det längsta strået den här gången.

8. Troja/Ljungby – Tranås 1
Intressant batalj i Hockeyettan Södra. Troja/Ljungby – med hela 19 poäng på sju matcher – har varit en maskin inledningsvis. Tranås är sjua med enbart tio poäng på sju matcher. Troja har ett bättre lag och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset utgörs av att hemmalaget vinner. Mycket tack vare lagets försvarsmässiga övertag.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100