Powerplay » Torsdag 15/10

Av
Uppdaterat: oktober 15, 2020

Dragskott

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel torsdag den 15 oktober.

1. Frölunda – Växjö 1
Frölundas jakt på serieledningen går vidare. Göteborgarna kan ståta med tre vinster i följd och har ett riktigt bra läge under torsdagen. Växjö – med två förluster på de tre senaste matcherna – har inte direkt övertygat den senaste tiden. Frölunda är alltjämt obesegrade på hemmaplan och tipset är att sviten utökas. Till viss del till följd av lagets högklassiga målvaktsspel och defensiv.

2. Oskarshamn – Leksand 1X2
En väldigt svårtippad match. Oskarshamn har visserligen två förluster på de tre senaste matcherna, men är på gång i och med bortavinsten mot Djurgården i den senaste bataljen. Leksand blir en rejäl utmaning. LIF vände den negativa trenden i helgen genom att bortabetvinga Linköping. Masarna har en eminent spetskompetens på forwardssidan och känslan är att det blir avgörande på torsdagskvällen.

3. Brynäs – Rögle 1X2
Brynäs har onekligen något bra på gång. Bortaförlusten nu senast mot Luleå var frukten av en heroisk kämpainsats där målvaktsspelet stack ut lite extra. Rögle blir ett ordentligt kraftprov. Skåningarna kan ståta med tre raka trepoängare och toppar serien. Känslan är emellertid att BIF krigar till sig ytterligare en vinst. Mycket till följd av det redan nämnda vassa målvaktsspelet.

4. Skellefteå – Färjestad 12
En match där Skellefteå ska ses som favoriter. SKE föll förvisso nu senast, men en bortaförlust mot suveräna Frölunda är inget att haka upp sig på. Västerbottningarna tog dessutom en poäng och totalt sju pinnar på de tre senaste matcherna imponerar. Färjestad – med två raka vinster – är heta efter den usla serieinledningen. Känslan är dock att Skellefteå drar det längsta strået den här gången. Delvis till följd av FBK:s defensiva brister och Joakim Lindströms nytändning, samtidigt som bortalaget har en del tunga avbräck.

5. HV71 – Malmö 1
HV71 jagar revansch efter sex förluster på de sju första matcherna. Malmö blir en utmaning. Skåne-laget har inkasserat två raka trepoängare och är ett lag med mycket karaktär, plus att målvaktsspelet håller hög klass. Jönköpingsgänget har å andra sidan i grunden ett bättre lag och lär komma igång på allvar tids nog under normala omständigheter. Tipset är att HV71 studsar tillbaka. Delvis med tanke på den höga kapaciteten på forwardssidan.

6. Örebro – Luleå 12
Sexpoängmatch i toppstriden. Båda lagen har haft det tufft på sistone. Örebro har åkt på två raka nederlag. Luleå är visserligen alltjämt obesegrade under ordinarie speltid, men har också två raka förluster i bagaget. Båda lagen har gedigna kvaliteter över hela rinken och det är upplagt för en rysare i Behrn Arena. Tipset utgörs av att ÖHK drar det längsta strået den här gången. Hemmaplansfördelen är trots allt betydelsefull även i dessa tider.

7. Linköping – Djurgården 12
En tämligen oviss sammandrabbning. Relativt namnkunniga Linköping har varit en besvikelse hittills och är uppe i tre nederlag i följd. Djurgården har blandat och gett den senaste tiden. Det är inte alltför mycket som skiljer lagen åt och tipset är att matchen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

8. Broc Little – Alexander Holtz 1X2
Två heta lirare i målduellen. Svårtippat som vanligt. Befogat att offra en helgardering här.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100