PSG utses till ligamästare i Ligue 1

Av
Uppdaterat: maj 1, 2020

PSG kommer att koras till franska ligamästare, efter att ligan avbrutits helt på grund av omständigheterna. Giganten låg tolv poäng före tvåan Marseille när ligan pausades – en klar ledning som nu innebär ligatiteln. L’Equipe gick under veckan ut med uppgifterna och menar att storklubben får ligatiteln trots att ligan inte spelas klart. Neymar, Mbappe och resterande superstjärnor i huvudstadsklubben har tagit en av sina enklare titlar, eller iallafall ovanligaste.

Detta är än så länge bara uppgifter, men allt talar för detta i dagsläget. Hur det blir med platserna till Champions- och Europa League är ännu inte bestämt – där ettan och tvåan gått till Champions League, medans trean får kvala in. Amiens och Toulouse, som ligger under strecket kommer att åka ur, det vill säga att man nästa säsong spelar i Ligue 2. Beslutet om detta förväntas bli officiellt i majmånad.

Ligue 1 gör som den belgiska, holländska och argentinska ligan, man avslutar säsongen helt och hållet och ställer istället in siktet på säsongen 20/21. I Frankrike återstod det tio omgångar när man pausade säsongen, tio omgångar som nu inte kommer spelas. Enligt L’Equipe kommer Paris Saint-Germain ta titeln trots att man inte spelar klart – i de andra länderna har man gjort likadant, alternativt inte kommit fram till något beslut ännu.