Rukh först upp till fem

Av
Uppdaterat: maj 2, 2020


Sanels Hörna

Rukh Brest tar emot Gorodeja i den vitryska ligafotbollen. En på förhand målsnål match. Jag ser dock ett värde i hörnmarknaden och klickar Rukh Brest först till 5 hörnor till oddset 1.95 på Bethard.

Både Brest och Gorodeja är lag som väntas husera i botten av Vysshaya Liga. Trots det har båda lagen fått en för deras del klart godkänd inledning. Brest har i mitt tycke varit det aningen bättre laget spelmässigt. Trots att målen uteblivit har man spelat en fin fotboll och har för intention att anfalla. Laget skapar normalt en hel del chanser och på köpet får man hörnor. Att målen uteblivit är en annan femma som jag bara ser som positivt. Så länge de inte gör mål kommer de att anfalla och gå för seger. Jag ser chansen som god till att bortalaget Gorodeja kan parera hemmalaget bra i målprotokollet och kanske till och med gå upp i ledning. Det skulle inte vara tidernas skräll. Det skulle innebära en stark hemmaforcering i jakt på mål. En matchbild som helt klart brukar belönas med hörnor. i Sin senaste match mötte Brest svårspelade Zhodino borta och lyckades vinna hörnorna med klara 9-1 trots att matchen slutade 0-0. Det får bli ett kvitto på att laget försöker gå för tre poäng och kan ta sig upp och skapa oreda.

Gorodeja har efter 6 matcher skrapat ihop tre segrar och lika många förluster. Trots det är jag inte det minst imponerad av laget. Man skapar knappt något alls men lyckas på något sätt vaska fram seger. Med endast 3 gjorda mål och tre vinster innebär det att samtliga lagets vinster slutat med 1-0. Inga stabila segrar får man lov att säga. Man spelar en väldigt tillknäppt fotboll som resulterar i väldigt få chanser och än färre hörnor. I sina fyra senaste matcher har Gorodeja släppt till minst 6 hörnor i samtliga plus att de själva inte kommit upp i mer än 4 stycken i en enskild match. Detta bådar gott för spelet där hemmalaget Brest skall vara först till 5 hörnor.

Avslutningsvis tycker jag även att Bethards odds är felsatt då de flesta bolag har Brest som favorit att vinna hörnorna till ca 1.30 i odds samt att de även erbjuder att Brest ska få 5 st hörnor till ett snittodds på 1.40.

1.95 på att Brest skall vara FÖRST till 5 hörnor känns därför som ett jättevärde och är ett självklart val i denna match. GL!

Spela Rukh Brest först till 5 hörnor på Bethard