Rungsted trummar på i tabelltoppen.

Av
Uppdaterat: oktober 12, 2020

Ridderwall
18 mil, en lång bro och blåsig motorväg skiljer Rungsted och Odense åt. I tabellen har det hunnit bli hela nio poäng mellan lagen och fler kommer det bli. Botten mot toppen möts på tisdagskvällen i den danska högstaligan när Rungsted gästar Odense.

Odense

Hopplöst sist ifjol och matematiskt borta från slutspel vid årsskiftet men Odense kämpade ändå på och föll aldrig riktigt igenom på det sätt man förväntade sig.
Inför den här säsongen har man förstärkt förvånansvärt bra med offensiv spets och en klassmålvakt, men laget är ändå alldeles för ojämnt för att kunna konkurrera.

På sina sju inledande matcher har man bara lyckats vinna en match, mot Herlev på bortais. Då var Mike Hammond stor matchhjälte och det kommer nog krävas flera sådana insatser från Odenses importerade spets för att man ska slippa sistaplatsen även i år. Utöver den segern har man lyckats knipa två poäng men i båda matcherna förlorat på övertid.

Rungsted

Rungsteds fjolårssäsong var en stor missräkning. Varje gång det kändes som att man hade något på gång föll man igenom och det kändes konstant som en klassisk mättnad-efter-guldet-säsong för Hörsholmslaget. I år har man lyckats behålla kärnan i truppen och trots Covid-19 kunnat göra en del riktigt vassa förstärkningar. Nicklas Hardt, Christopher Nihlstorp och Charles Sarault är alla tre fantastiska nyförvärv. Sarault har ännu inte varvat upp men det är nog bara en tidsfråga.

Rungsted har inlett säsongen strålande och toppar, som sagt, tabellen före Fredrikshavn som har en match mer spelad. Man har vunnit samtliga matcher förutom den tuffa bortamatchen mot Aalborg där man tycktes visa upp lite samma tendenser som förra året. De blev dock kortvariga och de två senaste 4-2 vinsterna hemma och borta mot Sönderjyske tyder på ett helt annat driv i laget i år. Där hade man garanterat förlorat den andra matchen förra året.

H2H

Totalt: 0-1-4

I Odense: 0-1-4

Speltips

Odense har värvat bra och har i år en helt annan spets än ifjol men det är fortfarande för få och för lite för att kunna vara med och tävla om slutspelsplatserna. Rungsted å andra sidan har tre riktigt starka femmor, en mycket välbyggd backsida och spets på alla positioner.
Man har vunnit fyra raka borta mot Odense och gjort 6 mål i samtliga med en snittmarginal på 3,5.
Jag tror att man trummar på i toppen och gör processen kort med Odense, det är otroligt jämnt i toppen och man kommer behöva vinna de här matcherna i större utsträckning i år än man gjorde ifjol, då man ofta verkade slappna av mot sämre motstånd, något man verkar ha tagit tag i.

Rungsted -1,5 spelas till 1,93 gånger pengarna.

Lycka till!