Ryggareken om Barnsley vs Bristol City

Av
Uppdaterat: oktober 18, 2020

Ryggareken

Ligaledarna Bristol City åker till Barnsley med förhoppningen att fortsätta bygga vidare på sin starka start på säsongen.

Barnsley

Adam Murray har nyligen fått ta över rodret som interim tränare för Yorkshire klubben Barnsley efter att populära tränaren Gerhard Struber försvunnit till NY Red Bulls under landslagsuppehållet. En svår uppgift med tanke på oron inom lag och klubb. Man befinner sig för närvarande på en 21a plats i tabellen och har än så länge inte vunnit en match.

Man har framförallt haft problem med att hitta nät. Ser ut att sakna edge och kreativitet framför målet. Ofta ganska uddlösa.

Det har blivit under 2.5 gjorda mål i Barnsleys 10 senaste hemmamatcher. Mycket alltså tack vare för att dom själva inte hittat mål – 0 gjorda mål i 5 av de senaste 7 hemmamatcherna.

Däremot så kan vi inte kritisera försvaret som inte alls är så pjåkiga. Man har faktiskt hållit nollan i 5 av de senaste 6 matcherna.

Truppen:

Barnsley vart nyligen tvungna att avsluta kontraktet med 22-åriga försvararen Bambo Diaby efter att denne testats positiv i ett dopingtest.

Coach Murray kan välja att starta samma elva som den mot Middlesbrough men måste avgöra om Luke Thomas behåller sin plats. Han har inte spelat sitt bästa. Finns en möjlighet att Elliot Simoes och Patrick Schmidt kallas tillbaka efter att båda gjort inhopp i lagets två senaste matcher.

Möjlig XI: Walton; Sollbauer, Helik, Andersen; Williams, Mowatt, Styles, Ludewig; Chaplin, Thomas, Woodrow

Bristol City

2-1 vinsten mot Nottingham Forest senast markerade den fjärde raka vinsten. Detta efter en fantastisk prestation av Daniel Bentley och tidiga mål från Andreas Weimann och Nakhi Wells. Helt klart en välförtjänt vinst mot kapabelt motstånd.

Det innebär vidare att man nu vunnit 6 av sina 7 senaste matcher. Dock 3-0 förlust mot Aston Villa i ligacupen. Men det kan vi förlåta dom för efter att vi såg Aston Villa slå Liverpool med 7-2.

Truppen:

Vi får förmodligen se samma elva som senast och som i de flesta andra matcher denna säsong. Det enda skade bekymret är lagkapten och tillika nyckel försvararen Tomas Kalas. Definitivt ett avbräck. Han förväntas dock vara tillbaka i spel i slutet av månaden.

Möjlig XI: Bentley; Vyner, Moore, Mawson; Hunt, Paterson, Bakinson, Weimann, Rowe; Wells, Martin

REK

Jag tycker att odds sättningen är felaktig och finner därmed spelvärde. Bristol har gått som tåget medan Barnsley är präglat av stor instabilitet och osäkerhet. Jag förväntar mig att se Bristol som vinnare av den här matchen. Oddssättningen är förmodligen påverkad av de historiska mötena dessa lag sinsemellan. De senaste 4 matcherna där Barnsley har spelat på hemmaplan har slutat oavgjort.

  • Vi spelar bortavinst till oddset 2.80 hos bwin. 7u.

SLUTSÅLT! Ta del av mitt pooltips från Svenska Spel via denna länk. Jag kör ett system för 2304 kr. Varje andel kostar 254kr. Sista andelsköp: Lördag 15:54. SLUTSÅLT!

Spela istället ’sista minuten med ryggareken’ här. Samma lir som ovan.