Ryggareken om Luton Town vs Manchester United

Av
Uppdaterat: september 22, 2020

Ryggareken

Manchester United ser fram emot att boka in sig i ligacupens fjärde runda vid vinst mot Luton Town. Och det ska man väl ändå klara? Matchen spelas på Luton Towns hemmaarena Kenilworth Road på tisdagskvällen,

Luton Town

Luton Town har börjat säsongen på ett strålande vis. Två raka vinster i ligan (vinst borta mot Barnsley och vinst hemma mot Derby)) och två raka vinster i ligacupen för att ta sig till omgången mot Manchester United (vann mot erfarna Norwich med 3-1 och borta mot Reading).

Med en sådan rivstart är det troligt att man redan nu blickar fram mot nästa möte i ligan vilket ställs mot nyligen nedflyttade Watford.

Truppen

Saknas: Dan Potts, Brendan Galloway och Eunan O’Kane

Förmodar att vi får se ungefär samma startelva som mot Reading senast. Det innebär att George Moncur, Jordan Clark, Andrew Shinnie och Danny Hylton kommer in. Även f.d Manchester United ynglingen Ryan Tunnicliffe kan ta plats på mittfältet.

Möjlig XI: Shea; Bree, Lockyer, Bradley, Norrington-Davies; Shinnie, Moncur, Tunnicliffe; Clark, Hylton, LuaLua

Manchester United

United inledde säsongen med att förlora hemma mot Crystal Palace med 1-3 i lördags. En klar besvikelse efter en riktigt dålig prestation. Nyförvärvet Donny van de Beek gjorde Uniteds enda mål på inhopp.

United har vunnit ligacupen vid fem tillfällen, den senaste 2016-17. Förra säsongen så kom man till semifinal men förlorade på aggregerat resultat mot cityrivalerna Manchester City. I år tror jag att vi lugnt kan säga att ligacupen är längst ner i prioriteringsordningen.

Truppen: Vi bör få se en kraftigt roterad elva mot den som startade mot Palace. Dean Henderson, Eric Bailly, Brandon Williams och Odion Ighalo bör alla sättas in. Aaron Wan-Bissaka och Nemanja Matic bör även spela för att komma i matchform. Tror vidare vi får se Daniel James till vänster medan Mason Greenwood intar platsen till höger.

Saknas: Phil Jones, Axel Tuanzebe. Chris Smalling kommer inte heller spela efter flytt spekulationer

Möljlig XI: Henderson; Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Williams; Matic, Fred; James, Van de Beek, Greenwood; Ighalo.

REK

Luton Town är onekligen underdogs att vinna mot Manchester United. I skrivande stund står oddset på ca 11 gånger pengarna på att så blir fallet. Men vilken start man har fått på säsongen. En chans att slå ut Manchester United med en sådan här form kommer inte allt för ofta. Jag tror därför att Luton Town och dess spelare kommer att göra allt för att åsamka United skada. United kommer att ställa upp med en kraftigt roterad trupp vilket innebär mindre vana vid att spela tillsammans. Därför fler möjligheter att bryta igenom försvaret. Jag spelar på att båda lagen gör mål till 2.15 gånger insatsen hos expekt. 5u.