Ryggareken om WBA vs Harrogate

Av
Uppdaterat: september 16, 2020

WBA möter Harrogate Town i andra rundan av engelska ligacupen.

WBA

West Bromwich Albion inledde säsongen med att, inte helt oväntat, förlorade mot Leicester. Vi rekade matchen som slutade 3-0 till Leicesters favör.

Det krävdes visserligen 2 straffar av Vardy för att fastställa resultatet men WBA såg klena ut i de bakre leden och matchen kunde säkert slutade med värre siffror än så.

Resultatet visade på att man har mycket att jobba med om man ska lyckas hålla sig kvar i Premier League. Detta trots att man under långa perioder var totalt överlägsna i Championship. Man avslutade dock säsongen relativt svagt och kanske hänger det kvar.

Truppen: Man har signat gamla Chelsea veteranen Ivanovic för att stabilisera defensiven.

Everton står på tur i ligan så vi kommer garanterat att få se en väldigt roterad elva.

Vi lär få se en fyrbackslinje vilket innebär att vi flyttar ut försvarare från startelvan.

Nyförvärven David Button och Cedric Kipre kommer säkerligen debutera, medan spelare som Rakeem Harper och Kyle Edwards bör bli återkallade till mittfältet.

Möjlig XI: Button; Furlong, Kipre, Hegazi, O’Shea; Grosicki, Sawyers, Harper, Edwards; Robson-Kanu, Austin

Harrogate

Det var bara en månad sedan Harrogate vann National League playoff finalen. Man spelar alltså numera i englands fjärde division, league two, där man nu är på väg att bli ett hel-professionellt lag. Man inledde det nya livet i League Two på ett strålande vis. 4-0 mot Southend United.

För att ta sig till andra rundan av engelska ligacupen vart man tvungen att vinna över TRanmere Rovers, vilket man gjorde på straffar.

Det är dock tydligt att coach Simon Weaver har mycket att tänka på just nu där förväntningar ställs mot spelschemat, vilket även inkluderar FA Trophy semifinal mot Notts County nästa vecka.

Truppen: Tror vi får se ändringar i startelvan även för Harrogate då man har viktiga matcher mot Walsall och Notts Cunty inom en vecka framför sig.

Minter; Fallowfield, Smith, Lokko, Jones; Thomson, Falkingham, Kirby, Walker; Beck, Stead

REK

Givet respektive lags ambitioner så tror jag förutsättningarna är goda för att vi får en målrik match. Hemmalaget har, trots den roterade elvan, en stark offensiv.

Harrogate har absolut inget att förlora här. 4-0 matchen mot Souten United visar på att man kan göra mål – och visst ska man kunna göra hål även på WBA. Framförallt givet den kraftigt roterande elvan man möter.

Jag spelar på WBA vinst och över 2.5 mål vilket hittas hos bet365 under “skapa ett spel”. 6u.