Sirius mot tre nya poäng

Av
Uppdaterat: september 25, 2020

Björn Johnson

Örebro på elfte plats i Allsvenskan tar emot Sirius på sjätte plats lördag eftermiddag.

Svartvita Örebro kommer till matchen med en 0-1-förlust mot Mjällby i bagaget. Dessutom åkte Johan Mårtensson på en utvisning och missar därmed helgens match. Förutom Mårtensson är även David Seger avstängd.

Däremot ska lånet från Malmö FF, Romain Gall, vara redo för debut mot Sirius.

Sirius å sin sida tog en stabil seger mot Falkenberg hemma på Studenternas där Stefano Vecchia, Yukiya Sugita och underskattade Elias Andersson återigen visade framfötterna och bar Uppsala-klubben till tre nya poäng.

Den förstnämnda, Vecchia, är faktiskt Allsvenskans bästa offensiva spelare om man ser till expected goals (xG), expected assist, second assist (”hockeyassist”) och nyckelpassningar. Man kan alltså argumentera för att Sirius sitter på Allsvenskans bästa spelare just nu.

Henrik Rydström har gjort ett kanonjobb med Sirius, men det är inte bara det offensiva spelet som imponerar. Försvarsspelet hamnar ofta i skymundan, men det är också ofta väldigt stabilt.

Örebros tre senaste matcher

Mjällby – Örebro 1-0

Östersund – Örebro 0-0

Örebro – Malmö FF 3-2

Sirius tre senaste matcher

Sirius – Falkenberg 2-1

Häcken – Sirius 1-1

Varberg – Sirius 2-0

Tre senaste inbördes möten

Sirius – Örebro 2-1

Sirius – Örebro 3-4

Örebro – Sirius 0-2

Formen fortsätter peka uppåt för Sirius och även om ÖSK har två tunga segrar på hemmaplan i närtid ser jag Sirius som ett klart bättre lag, individuellt och lagdel för lagdel. En kort bortaresa på konstgräs som man är bekväma med och stjärnor som Vecchia och Sugita i kalasform talar också för bortalaget.

Örebro tenderar att bli lite för fegt, lite för mycket riskminimering i matcherna och det kommer straffa sig mot ett vasst Sirius.

Jag spelar rak bortaseger på Sirius till oddset 2.25.