Skam den som ger sig

Av
Uppdaterat: september 22, 2020

Sanels Hörna

Champions League kvalet är tillbaka och Slavia Prag ska möta danska Midjylland. Succelaget från i fjol, Slavia, har startat säsongen suveränt även och får nu bekänna färg mot Midjylland som också är i gott slag. Det är två lag som förespråkar snabb anfallsfotboll och jag fokuserar åter på hörnor. Min hörnform har varit allt annat än bra på sistone men som rubriken lyder ”skam den som ger sig”. Jag ska hitta tillbaka till vinnarspåret och hoppas att det sker ikväll. Över 11.5 hörnor klickas till oddset 2.95 på Bwin.

Slavia Prag hamnade i fjol i den svåraste gruppen i CL men lyckades störa samtliga lag. Man uppvisade ingen respekt och spelade sin anfallsfotboll mot samtliga. Laget har fortsatt på samma spår även i år och ser ut att dominera den inhemska ligan. ofta tillskrivs segersiffrorna i vad som skulle kunna liknas vid en tennismatch. Utöver att man öser in mäl så dominerar man matcherna totalt. Laget brukar snitta mellan 65-70% i bollinnehav, ha ca 20 avslut per match samt hamnar oftast på tvåsiffrigt i hörnkolumnen. Slavia har i sina inledande 4 seriematcher skrapat ihop 40 hörnor vilket är ett snitt på exakt 10.hörnor/match Nu möter man aningen tuffare motstånd men de kommer sin vana trogen att spela på samma sätt. Skillnaden blir endast att det inte rinner iväg lika mycket i målprotokollet samt att Midjylland också ska kunna bidra i de statistiska kolumnerna. Jag tror på en jämn och svängig match där det kommer att anfallas tiden ut vilket är bra för hörnspelet.

Midjylland har tagit vid där man avslutade förra säsongen. Laget fortsätter att spela en fin possessionfotboll och skapar massvis med chanser varje match. Man trampar inte boll utan söker snabba avslut. Det visade man inte minst i sin senaste kvalmatch i CL där man var nederlagstippade mot Young Boys men vann med klara 3-0. I den matchen hade man hela 18 avslut. Väldigt höga siffror i en match där man förväntas vara det sämre laget. Avslutar man så många anfall så är ju chanserna större att man får utdelning i form av hörnor. Varje boll letar sig ju inte in i mål. Det blir ist ofta blockar, rensningar och räddningar som leder till hörna. I sin senaste ligamatch hade man hela 21 avslut samt 10 hörnor vilket stöder min teori.

Förhoppningen är att danskarna ska spela lika öppet mot Slavia som man gör mot alla lag och att man således kan bidra i hörnkolumnen. Linan är på 11.5 och det kommer att krävas att båda lagen levererar. GL!