SPELTIPS 10/9 inför Tampa Bay Lightning – New York Islanders: Stormar mot Stanley cup-final!

Av
Uppdaterat: september 8, 2020

Många (inklusive jag själv) trodde på ett jämnt första möte mellan lagen, det är trots allt conferencefinal och båda lagen har imponerat så här långt. Istället vart det en totalt överkörning från Tampa Bays sida och segern kommer att ge laget ett psykologiskt övertag i den här matchserien, jag tror därför man också plockar seger nummer två här av bara farten, när man fortsatt står som hemmalag. Firma Brayden Point och Nikita Kucherov ser hur fina ut som helst och Islanders försvar hade inget att sätta emot dem i första mötet, trots att man garanterat pratat om just de två spelarna i Steven Stamkos frånvaro.

För New York Islanders del är det nu dags att ifrågasätta formen lite anser jag. Man imponerade stort främst mot Washington men också i början av matchserien mot Philadelphia. Räknar man dock in första mötet mot Tampa Bay så har man nu tre förluster på de senaste fyra matcherna. Philadelphia drog längsta strået i två raka förlängningar innan Islanders avgjorde serien och kanske var det de två matcherna som satte sig i benen inför match ett, eller var helt enkelt Tampa Bay för bra?

Jag väljer i det här spelet att lägga till linan över 3,5 mål i matchen utöver att Tampa Bay ska vinna den på full tid och det är helt enkelt för att NHL inte är en liga där det ofta blir målsnåla matcher. Ser man till slutspelet så har 21 av 102 spelade matcher slutat med tre mål eller färre, vilket helt enkelt innebär att vi har procenten på vår sida i det här spelet. Ser man till match ett mellan lagen verkar heller inte Tampa Bays stjärnor steppat ner inför den här matchserien, snarare tvärtom. Tillsammans har lagen spelat 27 matcher och av dessa har endast tre slutat med under 3,5 mål. En procentsats ännu lägre än om man ser över hela slutspelet. Två lag som gillar att göra mål detta!

När lagen möter varandra brukar det också vara rena målfester. Räknar man de senaste två säsongerna har lagen mött varandra sju gånger och endast en av dessa matcher har slutat med tre mål eller färre. Målspelet räknar jag i stort sett redan hem, för att spelet ska lösa sig handlar mycket om att Tampa Bay ska stå som segrare och spelar man sina kort rätt ska man så göra när hesa Fredrik ljuder.