Speltips 12/10 till Frölunda – Skellefteå: Två formstarka lag drabbas samman

Av
Uppdaterat: oktober 12, 2020

Vi avslutade den föregående veckan riktigt fint då 5/6 senaste speltipsen hittade hem. Nu hoppas jag inleda vecka 42 på ett lika bra sätt. Under måndagskvällen bjuds vi på en SHL-match då Frölunda och Skellefteå drabbas samman.

Tre nollor på fem matcher

Frölunda har, som väntat, inlett säsongen på ett lovande vis. Göteborgslaget har hunnit med att spela fem matcher där fyra slutat med vinst. Allra senast tvålade man dit Brynäs på hemmaplan med klara 3-0 efter en ny defensivt bra match.

Den fina säsongsinledningen har gjort att Frölunda ligger på en tredjeplats i tabellen med tolv inspelade poäng på kontot. Man är därmed endast tre poäng bakom serieledarna Rögle, som har spelat en match mer. Göteborgslaget tar därmed över serieledningen vid vinst i afton.

Frölundas enda förlust för säsongen kom för elva dagar sedan då just Skellefteå blev försvåra. Skellefteå, som agerade hemmavärd, vann matchen med 3-1 trots att Frölunda vann skotten med 27-19.

Defensiven har fungerat utmärkt för Frölunda under säsongsupptakten. Laget har nämligen hållit nollan i tre (!) av fem matcher och endast släppt in fem mål på hela säsongen. Det är givetvis respektingivande siffror.

Skellefteå har varvat upp

Skellefteå har fått en fin start på säsongen då man segrat i fyra av sex matcher och ligger på en femteplats i tabellen med elva poäng på kontot och fyra upp till serieledning.

Senast tog laget en meriterande vinst då man besökte Växjö i VIDA Arena och vände 0-1 till vinst med 3-1. Matchen innan dess besegrade man HV71 med 4-2 och har därmed två raka trepoängare på kontot.

Skellefteå har förlorat två matcher under säsongen mot Örebro (1-4) och Brynäs (2-3). Mellan de båda förlusterna lyckades man hemmabesegrade kvällens motståndare, Frölunda, med 3-1.

Dagens speltips

I afton väljer jag att tro på Frölunda defensiv och spelar därför Skellefteå U2,5 ML till 1,71 (2,5u).

Frölunda har endast släppt in fem (!) mål på fem matcher under säsongen, vilket är otroligt imponerande. Skellefteå har en bra offensiv och har gjort en del mål under säsongsupptakten, men de är naturligtvis medvetna om Göteborgslaget fantastiska defensiv och lär själva fokusera på de bakre leden först. Det i sin tur kan mycket väl medföra att vi får en målsnål tillställning under veckans första dag.

Normalt sett brukar Frölunda trivas bra mot Skellefteå på hemmaplan och de släpper sällan in mycket mål. Faktum är att Skellefteå gått U2,5 i hela 7/8 senaste bortamatcher mot kvällens motståndare. Det ska även tilläggas att man endast gjort två mål (0-1-1) under de tre senaste matcherna i Scandinavium. Frölunda lär dessutom vara rejält revanschsugna efter säsongens tidigare, och enda, förlust mot Skellefteå.

Lycka till!

Bet365

4,8 rating

100 % upp till 1.250 SEK