SPELTIPS 13/10 inför Färöarna – Andorra: Vi väljer sida!

Av
Uppdaterat: oktober 12, 2020

UEFA Nations League har ett antal matcher kvar innan ligafotbollen är tillbaka. Under onsdagen spelas det sju matcher från fyra olika grupper. Vi håller ett extra öga på den så kallade D1-gruppen där bland annat Färöarna och Andorra hör till. De två nämnda landslagen bildar alltså grupp tillsammans med Malnta och Lettland. Samtliga fyra har spelat vars tre matcher av det stundande gruppspelet.

Efter tre spelade gruppspelsmatcher hittas Färöarna högst upp i D1. De är fortsatt obesegrade med deras två vinster och en oavgjord såhär långt. Färöarna har helt klart varit de landslaget som imponerat mest i denna gruppen. Redan efter tre matcher har laget skaffat sig ett bekvämt avstånd ner till grupptvåan Lettland som står på tre poäng. Nu ska lagen ställas mot varandra för andra gången på kort tid, senast de tog sig an Andorra vann de med 1-0. Vi tror på ytterligare en seger mot de lilla landet i söder.

Andorra är en liten mikrostat som är belägen mellan Spanien och Frankrike. Med landets låga population är det inte så konstigt att Andorra presterar på den svaga nivån som de gör. Det är oerhört svårt att få fram duktiga fotbollsspelare när förutsättningarna är minimala. Därmed är det ingen förvåning att Andorra befinner sig längst ner i Nations League-gruppen.

Andorra har visserligen spelat oavgjort i två av deras tre Nations League-matcher. Trots en kraftig dominans från motståndarna har laget lyckats hålla nere siffrorna hittills. De spelade oavgjort mot både Lettland och Malta, men Färöarna blev däremot för svåra. Men deras landslag ska vara väldigt nöjda med två poäng med tanke på hur matchbilderna har sett ut. Färöarna hade 74 % bollinnehav och tolv skott i matchen senast, vi tror på en liknande dominans under tisdagen!