SPELTIPS 13/10 inför Tyskland – Schweiz: Toppen mot botten!

Av
Uppdaterat: oktober 12, 2020

Tyskland söker revansch mot Schweiz efter krysset på bortaplan. Här skall tyskarna bara vinna, med en bredare och mer spetsig trupp än motståndet. Man har gått starkt under nuvarande samling och lär avsluta på liknande sätt. Schweiz är såklart ett motstånd som tyskarna skall slå, inte minst för att ta över gruppledningen i UEFA Nations League. Man är storfavoriter med rätta och jag tror att spetsen avgör här, där Kai Havertz varit bra under samlingen tex.

Det kommer vara övertag Tyskland från start till mål om man får gissa på matchbild. Visst, gästerna har en del kvalitet på vissa positioner, men frågan är om det räcker mot ett tungt hemmalag.

Schweiz är mitt under en tuff samling med landslaget. Spel mot Kroatien, Spanien och Tyskland är såklart tre mycket tuffa uppgifter och det är precis vad det gått och blivit också. Laget har två av två förluster mot stornationer, och frågar ni mig blir det den tredje raka här. Tyskland har mer kvalitet i laget, från topp till tå och Schweiz behöver nå en klar högsta nivå för att utmana tyskarna den här kvällen. Visst, man fick 1-1 på hemmaplan, men frågan är hur många gånger man når upp till den nivån mot ett motstånd likt Tyskland? Klarar man kryss mot Tyskland i två raka matcher, hemma- och borta så skall man hyllas.

Klass finns i lagdelarna, men precis som med många landslag som ligger tätt bakom toppnationerna så är den bästa klassen på för få spelare. Det är en jämn nivå på spelarna, om man jämför inom nationen, men när man helt plötsligt ställs mot Kroatien, Spanien och Tyskland så har man lite som saknas.