Speltips 13/7 till Granada-Real Madrid: Real går mot titeln!

Av
Uppdaterat: juli 14, 2020

Hallå där! Londonderbyt blev över 2.5 mål, och formen är på uppgång, skönt. Ikväll är det dags för en viktig fight i den spanska ligan som går mot sitt slut. Gör Real sitt så kommer man bli mästare, men man måste slå ett Granada som gjort en ganska fin säsong så här långt. Häng med på analysen nedan!

Bra form på hemmalaget!

Granada som ligger tia i La Liga har gjort en fin säsong så här långt, man var tippat att hamna i nedre regionen men har fixat kontraktet hur enkelt som helst. Hemmalaget tog en meriterande seger senast borta mot Sociedad med 3-2, innan det kryssade man hemma mot Valencia och gången innan det tog man en trea borta mot bottenlaget Alaves, alltså har hemmalaget en väldigt fin form. Granada har faktiskt varit bra hela säsongen, man har bland annat slagit Barcelona och Getafe. Vid seger mot Real Madrid kan laget faktiskt segla upp på en fin fin sjätte plats och Europa spel nästa säsong är inte helt borta.

Upp till sex man kan missa fighten, men det är inga spelare som Granada står och faller med. Den offensiva mittfältaren Carlos Fernandez leder interna på fina åtta kassar, en fin siffra för en mittfältare. Den gamle räven Roberto Soldado finns i laget han har stått för 6+4 men noterbart är att han dragit på sig hela 14 gula kort.

Granada är ett tufft lag att möta, många spelare som drar på sig gula kort. Har dock haft väldigt tufft mot Real på dom senaste tiden, sex raka segrar för laget från huvudstaden. Granada torskade mötet i Madrid med 4-2 och 2015 vann Real med förkrossande 9-1. Nej, Granada har endast tre pinnar till Europaplatsen och har alltså ganska mycket att spela för ikväll, det kommer inte bli lätt för Real spelarna ikväll.

Borde lösa guldet!

Tre fighter kvar att spela och Real har en pinne att gå på, men har också en match mindre spelat än tvåan Barcelona. Granada och Leganes borta samt Villareal hemma, det borde inte bli något annat än guld för huvudstadslaget. Om man hamnar lika poäng så avgörs inbördes där Real har bättre än Barcelona, så det ska mycket till att Zidanes mannar tappar detta. Real har åtta raka matcher med vinst, alla åtta har spelats efter uppehållet, på dom åtta matcherna som Real har spelat har man endast släppt in två kassar, starkt! Har också Champions League att tänka på, mot Manchester City.

Marcelo är out och Jovic är tveksam till start, annars kommer Real till Granada med ett fint lag. Karim Benzema leder interna på 18 gjorda mål och åtta assist. Mittbacken Sergio Ramos har gjort tio kassar vilket gör att han ligger tvåa i den interna målligan. Har ett otroligt starkt mittfält med spelare som Bale, Hazard, Casmiro, Modric och Toni Kroos. Tycker också Real har en av världens bästa backlinje med Ramos och Varane i mittlåset och farliga ytterbackar som inte är rädda att fylla på.

Nej, Real kommer troligen fixa guldet i år. Vinner man ikväll har man fyra pinnar ner till Barcelona med två matcher kvar att spela, det borde man inte tappa, iallafall inte med Zidane vid rodret. Har sett ruggigt fina ut efter uppehållet och kan stänga igen matchen vid en 1-0 ledning, det gör bara lag med fint självförtroende.

Dagens speltips

1.42 på Real är ganska lågt, med tanke på Granadas form. Istället siktar jag mig in på skottspel. Antal skott på mål linan ligger på över 23.5 vilket jag tycker är ganska lågt. Granada snittar drygt 10 skott mot mål per match och Real snittar en bit över 15 skott. Granada behöver tre poäng om man vill lira i Europa nästa år och kommer gå framåt och söka mycket avslut, det ger skickliga Real mycket gräs att spela på. Lycka till!