Speltips 13/8 till AIK vs Östersund: Bottenkamp

Av
Uppdaterat: augusti 13, 2020

En match där allting gäller, Östersunds är sist i tabellen och AIK har endast tagit 1 poäng på dom 5 senaste matcher. 2 lag som har det riktigt svårt med målskyttet.

AIK

Hur länge får AIKs nya tränare sitta kvar? Med endast 1 poäng på 3 matcher och det är inga bra prestationer spelmässigt och inga jätte lag man har mött. Senast förlorade man borta med Mjällby 3-1 och jag tror att tar man inte 1 seger kommande 3 matcher så ryker han. Kommande 3 är matcher man ska vinna sett till AIK ögon, först Östersund sen Falkenberg och sist Helsingborg.

Framåt har man det som sagt riktigt svårt man har endast gjort 2 mål på dom senaste 5 matcherna. Veteranen Henok Goitom leder interna skytteligan på 4 mål och med dom resultaten för en utav Sveriges största klubbar är ingetdera att skryta om. På 6 hemmamatchern har man endast gått mållösa 1 gång vi de var mot Djurgården i 0-1 förlusten.

Östersund

Östersund ligger sist i ligan efter endast 2 vinster. Man har dock radat upp kryss innan senaste matchen som vart förlust hade man 5 kryss i rad. Man förlorade som sagt senast fast att man var 1 man mer i över 30 minuter.

Östersund har gjort minst mål i hela ligan endast 11 st. På dom 5 senaste matcherna har man bara gjort mål i 2 matcherna utav dom och sammanlagt 3 mål. Mittfältaren Fritzon leder interna skytteligan på endast 2 mål. Så de vi har framför oss är 2 lag som inte har en forward som levererar tillräckligt med mål. Vid seger tar man sig förbi AIK och möjligtvis förbi nedflyttnings strecket.

Matchen

En ångest match för båda lagen. Östersund kommer förmodligen låta AIK rulla en del boll och ligga kompakta i försvaret. Det finns egentligen ingen i AIK som kan göra det lilla extra som, t ex göra sin gubbe och hota i djupled. Så mycket inlägg på Goitom och kvalitén i inläggen har det inte funnits heller. En jämn och låst match där AIK kommer att gå för seger mest men Östersund kommer inte vara helt ofarliga då AIKs försvar är som yra höns.

Dagens speltips

Under 2,5 mål i matchen till oddsen 1,68 hos Bet365. Utan anfallare och ett riktigt anfallsspel är det svårt att göra mål.

Bet365

4,8 rating

100 % upp till 1.250 SEK