SPELTIPS 14/10 inför England – Danmark: En sista uppgift!

Av
Uppdaterat: oktober 14, 2020

England har gått obesegrade både i UEFA Nations League-gruppen hittills, men också under nuvarande samling. Både Wales och Belgien har slutat med vinst – där den andra vinsten gör att man toppar gruppen efter tre spelade matcher. Man har flera raka segrar för tillfället och på hemmaplan fortsätter man dessutom att imponera. Nio raka hemmasegrar gör ryktet till en tuff uppgift att lösa för Danmark. Som vi svenskar vet, så har Danmark många duktiga fotbollsspelare dom med, men frågan är om det räcker till på bortaplan mot England.

Jag väljer att spika ettan här. England har ett fint facit just nu och fortsätter vinna fotbollsmatcher, även när man inte når sin högstanivå eller en förväntad prestation. Där har stornationerna en fördel att ta utav, då man ofta vinner pga sin spets och bredd när spelet inte riktigt finns där för dagen. Individuellt sätt har England fler spelare att lita på.

Danmark har likt England gått starkt under denna samling, men ser ut att missa topp 2-platserna i denna grupp. Jag håller England som favoriter i mötet på Wembley, då det kan bli mötet som avgör Danmarks slutplacering. Belgien är nästa motståndare och jag ser inte heller där någon större chans att man skulle lyckas ta deras plats i toppen. Island är laget att slå, och oj, som man gjorde det senast. En stabil och stark 3-0 seger, även den på bortaplan. Det skiljer i kvalitet mellan Island och England såklart och det kommer behövas några växlar till för att vara i närheten av klassen hos motståndarlaget.

Ettan klickar vi för att bredd och spets är bättre hos England. Speciellt bredd, då Danmark ändå har en, två och till och med fler spelare som är väldigt bra. Jag tror dock att kollektivet i England blir för tuffa att slå. Det här är sista chansen för vissa spelare i England att visa upp sig i landslaget inför senare uttagningar. Favoriten vinner på Wembley!