SPELTIPS 14/10 inför Italien – Nederländerna: Oddset lockar!

Av
Uppdaterat: oktober 14, 2020

Italien har förbättrat sig rejält på senare år, och kommer utan tvekan att kunna utmana om EM-titeln nästa sommar. Kvalet till den turneringen joggade man rakt igenom där man vann tio av tio matcher och man fortsätter leverera här i Nations League med gruppledning efter tre omgångar. Nederländerna får anses vara de stora konkurrenterna i gruppen, men Italien borde kunna spela hem gruppvinsten utan några större bekymmer med tanke på vilken situation Nederländerna befinner sig i.

När dessa nationer möttes senast, faktiskt så sent som i September månad, gick Italien segrande med 1-0 och jag tror på ännu en trepoängare till italienarna under onsdagskvällen. Italien stod för en stark prestation senast mot Polen även om matchen slutade mållöst, där man väl egentligen förtjänade en vinst. En betydligt bättre form än Nederländerna, samtidigt som Italien heller inte förlorat en enda match under de arton senaste.

Nederländerna såg riktigt bra ut under Ronald Koeman, men sedan tränarens flytt till Barcelona har man inte alls varit samma landslag. Numera tränas man av Frank De Boer, en tränare vars facit inte är speciellt övertygande. I holländarens tre matcher vid rodret har Nederländerna inte noterats för en enda vinst, och man har faktiskt inte heller lyckats göra ett enda mål framåt. 1-0 mot Italien följdes upp med samma resultat mot Mexiko, för att nu senast spela mållöst mot Bosnien & Hercegovina.

Italien känns alltså som det helt klart stabilare och mer fungerande landslaget inför denna matchen, vilket gör oddset på en rak hemmaseger väldigt lockande. Jag klickar den raka ettan – men håller nere på insatsen. Nederländerna har trots allt ett ruskigt bra landslag och man vet aldrig när det skulle kunna lossna för de orangeklädda.