SPELTIPS 14/7 inför Atalanta – Brescia: Derbydags i norra Italien!

Av
Uppdaterat: juli 14, 2020

Inför tisdagens match hittar vi hemmalaget Atalanta på en tredjeplats i tabellen. Med nio poäng upp till serieledande Juventus och endast sex omgångar kvar av säsongen är Atalantas möjlighet att lyfta scudetton väldigt små. Närmast ställdes Atalanta mot just Juventus och det var de blåsvarta som tog ledningen i början av den första halvleken. Juventus kunde genom Cristiano Ronaldo kvittera på straff innan Atalanta åter tog ledningen. Matchen såg länge ut att sluta med en 2-1-seger och tre oerhört viktiga poäng för Atalanta men i den 90:e matchminuten gick åter Ronaldo fram och kvitterade från elva meter. Trots de sena insläppta målet, 2-2 och delad pott är det imponerade av Atalanta att hämta poäng borta mot Juventus. Just nu är Atalanta tillsammans med Juventus onekligen Serie A:s formstarkaste lag.

Innan bortamatchen mot Juventus hade Atalanta elva raka segrar. Det är ruskigt imponerande siffror av Atalanta som haft en helt fantastisk säsong. I sin senaste hemmamatch tog Atalanta tre poäng när man besegrade Sampdoria med 2-0. När Atalanta tar emot nästjumbon Brescia på hemmaplan räknar vi med att de blåsvarta vinner med minst liknande siffror. Av den anledningen väljer vi att klicka Atalanta -1. Spelet sitter om Atalanta vinner med två mål eller fler!

På andra sidan planhalvan väntar nästjumbon Brescia. Med nio poäng upp till säker mark är gästerna på väg ur Serie A. Förlust i derbyt mot Atalanta på tisdag och man ska vara helt avvägda från att ta igen avståndet och hänga kvar i serien. Närmast föll Brescia på bortaplan mot Roma med 3-0. För Brescias del var det andra matchen i rad man släppt in tre mål. Såklart svagt av Brescia som på sina fyra senaste matcher släppt in hela tolv mål. Mot ett offensivt starkt Atalanta har vi väldigt svårt att se Brescia hålla tätt framför eget mål. På förhand känns det som att siffrorna kan rinna iväg!

På sina 17 senaste matcher i ligaspelet har Brescia endast plockat en enda seger. Det är ruskigt svaga siffror för Brescia som haft en riktig tuff säsong. Borta mot Atalanta måste man höja sig rejält om man ska kunna plocka poäng. I det senaste derbyt mellan Brescia och Atalanta var det inget snack om saken. Atalanta dominerade spelet och när domaren blåste av matchen stod det 3-0 till de blåsvarta på resultattavlan. Vi kan tänka oss ett liknande resultat när lagen åter ställs mot varandra på tisdag.