SPELTIPS 14/7 inför Wigan – Hull City: Vi väljer sida!

Av
Uppdaterat: juli 14, 2020

Ligaspelet börjar närma sig sitt slut och oerhört viktiga poäng står på spel. Vissa lag har kniven mot strupen medan andra vilar tryggt i båten inför avslutningen. Wigan Athletic kan behålla lugnet inför ligamatchen mot gästande Hull City. Hemmalaget har presterat stabilt under säsongen och hittas därmed i mittenskiktet av tabellen.

Det är helt klart Wigan som varit de bästa laget av dessa två. Gästerna Hull City befinner sig i en knivigare situation med tre omgångar kvar. Ibland kan det vara oerhört svårt att prestera när pressen är stor. Wigan spelar dessutom en bra fotboll i hemmaborgen DW Stadium, laget har vunnit fyra av deras fem senaste ligamatcher på hemmaplan.

Talesättet kniven mot strupen förklarar Hull Citys situation väldigt väl. Gästerna har press på sig att knipa poäng i de tre sista ligaomgångarna, annars kan en eventuell nedflyttning bli ett faktum. I skrivande stund hittar vi Hull City på en 22:e plats i den stundande Championship-tabellen. Det är fortsatt väldigt jämnt i botten efter 43 ligamatcher och flera klubbar är indragna i den förödande kampen om säkrat kontrakt.

Hull Citys nedgång kan man dra samband med Jarrod Bowens flytt till West Ham. Den 23-årige yttern var Hull Citys främsta spelare och han mäktade med hela 16 ligamål på 29 matcher. Men Bowens flytt till Premier League i januari har lämnat ett stort tomrum i Hull City. Näste man i den interna skytteligan står på låga sex fullträffar den här säsongen. Hull City har verkligen inte hittat formen när det gäller som mest, de sitter på tre raka förluster just nu. Vi ser Wigan som det klart bättre laget inför tisdagens batalj!