SPELTIPS 14/8 inför Barcelona – Bayern München: Målspelet!

Av
Uppdaterat: augusti 14, 2020

Helgen inleds med en av de hetare tillställningarna hittills i Champions League när Barcelona och Bayern möts i Portugal för att göra upp om plats i semifinalen. Bayern München går in som stora favoriter i denna match, rättfärdigat så. Lagen har haft två helt olika säsonger där Bayern sett nästintill ostoppbara ut medan Barcelona haft en hel del problem med tränarbyte och bortspelad ligatitel. Men frågan är bara om tyskarna kanske går in som för stora favoriter här? Barcelona har trots allt bara förlorat två av sina 31 senaste CL-matcher. Vi alla vet dessutom att Barcelona kan höja sig enormt offensivt på deras dag och man såg väldigt bra ut mot Napoli senast. Ingen har väl heller glömt Messis briljans senast lagen möttes. Här är det offensiv fotboll som gäller och jag tror att båda lagen kommer ösa på framåt med utdelning åt båda hållen.

Positiva nyheter för Barcelona är att Ousmane Dembélé är tillbaka i matchtruppen och kommer vara tillgänglig inför detta möte, en spelare som helt klart kan komma att utgöra stora problem för tyskarna. Barcelona går väldigt sällan mållösa men man har haft en hel del problem med defensiven under hela säsongen, hade knappast förvånat om det blir målfest under fredagskvällen.

Bayern München har gått som tåget sedan Flick tog över vid rodret och man är tillsammans med Manchester City favoriterna att ta hem årets Champions League. Som vanligt spelade man hem både Bundesliga och cupen så nu har man siktet inställt på en trippel, något som inte känns allt för långt borta. Senast slog man ut Chelsea med 7-2 över två matcher där Lewandowski fortsatte imponera, faktum är att anfallaren var direkt involverad i varenda mål man gjorde. Lewandowski har gjort över femtio mål under säsongen och i Champions League lyder siffrorna tretton mål på sju matcher, otroliga siffror.

Tycker oddset på överspelet här är aningen högt med tanke på vad lagen är kapabla till framåt. Två ruskigt starka offensiver ställs mot varandra, två kollektiv som dessutom spelar offensiv fotboll. Sedan återstarten har tyskarna löst överspelet i nio av tolv matcher och Barcelona löser spelet i sex av de åtta senaste, ofta med god marginal.