SPELTIPS 14/8 inför Grorud – Tromsö: Serieledarna på besök!

Av
Uppdaterat: augusti 14, 2020

Fredagen bjuder på ett lite snålare utbud än vanligt. Därmed får vi rikta blickarna nedåt i det norska seriesystemet inför fredagskvällen. Den norska andraligan bjuder på hela åtta matcher och undertecknad har valt ut en av dessa. Vi har hittat ett spännande  spel i mötet mellan Grorud och gästande Tromsö.

Grorud är nog en väldigt okänd klubb för de flesta. Det är inte konstigt med tanke på att klubben huserade i den norska tredjeligan förra säsongen. Men efter ett lyckat ligaspel rakt igenom vann Grorud den norska tredjeligan och belönades alltså med en uppflyttning. Efter åtta spelade omgångar befinner sig Grorud på en tionde plats i tabellen, ett facit som är mer än godkänt för nykomlingen. Men nu väntar ett tufft möte när serieledarna Tromsö kommer på besök. Det är första gången dessa två klubbarna möts i ligasammanhang, men vi kan redan konstatera att klasskillnaden är markant. Vi väljer att klicka i den raka vinsten på gästerna som dominerar den norska andraligan!

Var ska vi börja, gästande Tromsö IL har fullständigt dominerat den norska andradivisionen den här säsongen. Redan efter åtta omgångar har Tromsö skapat sig ett bra avstånd ner till tabelltvåan Ranheim. I skrivande stund innehar Tromsö 24 poäng medan tabelltvåan hittas på 18.

Gästerna har alltså vunnit hela åtta raka ligamatcher och mäktat med 17 mål framåt. Det slutar inte där, trots deras fina målfacit har Tromsö även spikat igen bakåt. Laget har endast släppt in tre mål efter åtta omgångar. Tromsö åkte ur Eliteserien med minsta möjliga marginal förra säsongen, nämligen på målskillnad. Men återkomsten börjar redan närma sig ifall laget fortsätter på den inslagna vägen. Vi klickar i den raka tvåan!