SPELTIPS 15/11 inför Italien – Polen: Ska Italien gå upp i ledning?

Av
Uppdaterat: november 15, 2020

Italien börjar alltmer se ut som ett riktigt spännande och väloljat lag. Det är mycket möjligt att laget har enat sig efter den uteblivna VM-platsen 2018. Något som stärker den tesen är det faktum att playoff-matchen mot Sverige den tionde november 2017 faktiskt var Italiens senaste förlust. I Nations League-gruppspelet har de även gjort helt okej ifrån sig. En seger och tre kryss har det blivit och Roberto Mancinis lag ligger just nu tvåa, en poäng bakom Polen. Den här matchen kan alltså bli väldigt avgörande i vem som tar hem gruppsegern.

Italiens sista match är även mot jumboplacerade Bosnien och Hercegovina vilket stärker Italiens aktier till gruppseger ännu mer om de skulle få med sig ett bra resultat mot Polen. Italiens starka defensiv kommer säkert vara en stark bidragande faktor i det hela då de bara har släppt in tre mål på de tio senaste matcherna. Så visst är Italien favoriter i detta möte men det finns en anledning till att Polen är gruppetta.

Det ser onekligen ut som att Polen håller på att bygga upp ett väldigt starkt lag. De vann sin EM-kvalgrupp rätt så bekvämt och som jag har nämnt tidigare toppar de ju även sin Nations League grupp med sju inspelade poäng. Det gäller ju även för oss svenskar att hålla lite extra koll på Polen då de kommer spela i samma grupp som Sverige i EM nästa sommar. Och det både Sverige, men framför allt Italien, kan vänta sig är ett Polen som är väldigt starka över hela banan.

Det första man kanske tänker på är antalet skickliga anfallare Polen har till sitt förfogande. Där hittar vi Krzysztof Piatek, Arek Milik och förstås Robert Lewandowski. Men även Polens försvar har sett ruggigt stabilt ut under en längre tid, framför allt med deras tre raka nollor, och det är säkert Juventus-målvakten Wojciech Szczesny en stark orsak till. Med tanke på att det är ett toppmöte så kan man räkna med att båda lagen kommer vara på tårna i försvarsspelet genom hela matchen. Jag rekommenderar därför att klicka i ett underspel alternativt att båda lagen inte gör mål!