SPELTIPS 15/11 inför Turkiet – Ryssland: Gruppettan på besök!

Av
Uppdaterat: november 15, 2020

Nations League fortsätter även under söndagen och vi håller ett extra öga på bataljen mellan Turkiet och Ryssland. Dessa två landslagen hittas i den så kallade B3-gruppen tillsammans med Ungern och Serbien. Nations League-Gruppspelet avgörs under detta landslagsuppehållet eftersom att det bara är två matcher kvar att spela.

Turkiet måste ta två raka segrar samtidigt som Ryssland förlorar bägge sina ifall de ska ha en chans på förstaplatsen. Att detta händer känns väldigt orimligt med tanke på deras tidigare resultat i gruppen. Turkiet hittas på en tredjeplats med tre inspelade poäng på fyra gruppspelsmatcher. De har visserligen varit det bättre laget i ett antal matcher men resultatet har inte gått deras väg. Deras facit lyder alltså tre oavgjorda matcher och en förlust såhär långt. Att endast göra tre mål på fyra matcher är icke godkänt, de får även klara sig utan anfallaren Burak Yilmaz som drog på sig ett rött kort mot Serbien. Under söndagen väntar den tuffaste uppgiften i gruppen, nämligen serieledarna Ryssland. Gästerna har imponerat betydligt mer och därmed klickar vi i dubbelchansen till deras favör.

Med två gruppspelsmatcher kvar av UEFA Nations League ser det ut som att Ryssland blir segraren i grupp B3. Men stornationen får passa sig så att inte grupptvåan Ungern smyger sig förbi i slutskedet. I skrivande stund hittas Ryssland på en förväntad förstaplats i gruppen med åtta inspelade poäng. Efter fyra spelade gruppspelsmatcher är gästerna fortsatt obesegrade och står alltså på två vinster och två oavgjorda just nu.

Ryssland har varit det klart bästa laget i Grupp B3 och går mot en uppflyttning i det komplexa Nations League-systemet. Men innan de kan titulera sig som gruppsegrare måste de fortsätta på det vinnande spåret under veckans gång. Grupptvåan Ungern är nämligen bara en poäng bakom just nu. Senaste gången Ryssland tog sig an Turkiet slutade matchen med ett oavgjort resultat. Dubbelchansen känns som ett bra val inför söndagen när Ryssland spelar för en fortsatt gruppledning.