SPELTIPS 15/11 inför Wales – Irland: Underspelet klickas!

Av
Uppdaterat: november 15, 2020

Nu är det dags för Wales att spela Nations League igen och det är grannlandet Irland som står för motståndet. Wales har gått som tåget i grupp B4 trots deras få antal mål. Legendaren Ryan Giggs och hans mannar har varit totalt felfria i försvarsspelet under deras fyra gruppspelsmatcher i UEFA Nations League. Fyra raka hållna nollor talar för sig själv och lägger alltså grunden för vårt underspel inför söndagens batalj.

Wales har ändå lyckats ta segrar trots det stora fokuset på försvarsspelet. Hemmalaget har visat att de krävs väldigt lite framåt ifall man håller tätt framför sitt egna mål. Wales har nämligen vunnit med slutresultatet 1-o i hela tre av deras fyra gruppspelsmatcher. I skrivande stund hittas därmed laget på en fin förstaplats i gruppen med tio inspelade poäng. Vi kan inte förbise underspelet när Wales tar emot Irland under söndagskvällen. Wales offensiva pjäser Bale och James jagar fortfarande toppformen efter en period med få matchminuter.

Även gästerna Irland har bjudit på väldigt få antal mål under det stundande UEFA Nations League-gruppspelet. Grupp B4 har generellt sätt varit en väldigt målfattig historia hittills och vi tror att det kommer fortsätta på samma inslagna väg under söndagen. Om vi går igenom Irlands landslagstrupp märker vi ganska snabbt att kvaliteterna sitter i försvaret. Gästerna har en backlinje med spelare som startar i Premier League vecka in och vecka ut.

Namn som Matt Doherty, Enda Stevens och Shane Duffy har samtliga visat hålla en bra PL-nivå under de närmaste säsongerna. Lite tunnare är det däremot i den offensiva regionen, vilket har synts väldigt tydligt i Irlands gruppspelsmatcher. Gästerna har nämligen bara gjort ett mål framåt på deras fyra ligamatcher. Den svaga målproduktionen är orsaken till varför Irland redan har missat den eftertraktade förstaplatsen. Underspelet har suttit i sex av deras sju senaste landskamper dessutom!