Speltips 15/11 till Belgien – England: Ett revanschsuget Belgien på hemmaplan

Av
Uppdaterat: november 16, 2020

Det är dags för en av de viktigare matcherna i Nations League för de tre lagen i toppen av Grupp 2 i högstaligan. Belgien är klara gruppvinnare vid vinst och England kan ta täten om de vinner.

Belgien vill ta revansch

I det förra mötet mellan lagen så tog Belgien ledningen tidigt efter ett straff mål från Lukaku. England lyckades dock vända matchen och vann hemma på Wembley med 2 mål mot 1. Spelmässigt var det väldigt jämnt och segern kunde ha gått till Belgien lika gärna som till England. Båda lagen är fyllda med stjärnor från de bästa ligorna i europa och båda lagen ligger högt upp på Fifas världsranking. Känslan är dock att Belgien är bättre än på decennier och på hemmaplan + revanschlusta så kommer de att bli svårslagna. 

England ojämna 

Det är inget snack om att England har ett bra lag på pappret men det har inte sett helt 100 ut den sista tiden. Förlust på Wembley mot Danmark kan naturligtvis beskyllas Maguires röda kort i den första halvleken men  en uddamålsvinst borta mot Island och oavgjort borta mot Danmark talar sitt tydliga språk. De är starka på hemmaplan men på bortaplan har det varit lite svagare. Belgien har dessutom inte förlorat en tävlingsmatch på hemmaplan på över två år och bara tappat poäng i 2 av dessa. 

Vårt speltips – Två målfarliga lag

Vi kan konstatera att vi har att göra med två väldigt målfarliga lag med fantastiska offensiva kvaliteter. Vi har hittat tre spel som vi tycker ser intressanta ut. Belgien vinner till 2.25, statistiken talar för det och de kommer att vilja slå tillbaka efter förlusten på Wembley. Över 2,5 mål i matchen till 1,95, det är som sagt två målfarliga lag vi har att göra med och 3 eller fler mål i en match som denna till det värdet känns definitivt som bra värde. Båda lagen gör mål till 1,76 är på gränsen men vi lägger ett lite spel på detta också.