Speltips 15/11 till Pittsburgh Steelers vs Cincinnati Bengals: Kan Pittsburgh fortsätta gå obesegrade?

Av
Uppdaterat: november 16, 2020

Förra veckan la vi några units på divisionsmatchen mellan Tampa Bay Buccaneers och New Orleans Saints. Det var en av de tuffaste inläggen jag gjort där Saints fullständigt dominerade mötet och ledde i halvtid med närmare 30poäng. Eftersom vi spelat både på Buccaneers OCH på båda starting quarterbacks så var detta dåligt, för i andra halvlek när matchen redan var över, slutade båda spela med dem och de kastade knappt bollen för att bara låta klockan gå. Denna vecka är en rebound-vecka och vi har ALDRIG gått back två NFL veckor irad!

Pittsburgh Steelers obesegrade resa till Vecka 10!

Totalt åtta matcher spelade inför vecka 10 då de hade en väldigt tidig BYE week vecka 4! Under dessa åtta matcher har de vunnit ALLA och de flesta relativt övertygande. Deras defensiv spelar som aldrig förr med Bud Dupree och en av Watt bröderna som fortsätter sacka QB’s hela tiden. Deras tuffaste möten hittills har varit både Ravens och Titans som de mötte vecka sju respektive åtta. Båda lagen lyckades de slå med liten marginal. Titans matchen slutade 27-24 där Titans chokeade i slutet och inte vann en match som de kanske borde. Matchen emot Ravens vann de med 28-24 och de såg faktiskt ut att vara det bättre laget i hela andra halvlek! En pick-six tidigt i matchen hjälpte dem i slutet, men alla bra lag behöver ha lite “tur” också.

Senast mötte de Dallas Cowboys där det spåddes att de skulle vinna med 30poäng eller mer. Matchen var dock MYCKET jämnare än vad som någonsin kunde förväntas. Dallas ledde större delar av matchen och såg ut att ha hittat ett svar på Pittsburghs offensiv! Väldigt lite poäng totalt i matchen, något som Dallas inte visat förut då deras defensiv släppt in nästan varje drive. Steelers gjorde dock en bra fjärde halvlek där de gick om Dallas och tog ledningen med 24-19, som även blev slutresultatet. Dallas hade chanser att ändra på det men efter en turnover on down såg det tufft ut. De fick dock tillbaka bollen och hade 10 sekunder kvar och 25yards att ta sig. Några försök att ta sig till endzone gick inte in och Steelers vann en ovanligt jämn match

Kan Cincinnatis defensiv stoppa ett anfall som Pittsburgh’s?

Cincinnati har hittills haft det tufft att stoppa motståndarna offensivt men deras största problem har varit att skydda sin nya QB, Joe Burrow, ifrån att bli sackad eller nersprungen direkt av defensiva spelare. Spelaren hade varit en stjärna i många andra lag och fått vinster hela tiden, men hittills har han fått nöja sig med 2. Det faktum att deras O-line är så dåliga gör det inte bättre när de möter Pittsburgh som är ett av de lag som sackar sina motståndare mest.

Förra veckan hade Bengals en BYE week och veckan innan de möte de Titans. Titans var favorittippade hårt i den matchen, likt denna, men tog absolut inte tillvara på den “gratis” vinsten. Mycket bra offensiv generellt men det tog ofta slut i redzone eller strax utanför field goal range och slutade inte lite poäng för Titans. Under tiden kunde Cincinnati sätta upp 31 poäng på tavlan efter att Joe Burrow kastat 37 bollar samt att hans runningbacks sprungit en hel del.

Ifall Cincinnati ska ha en chans i denna match, eller ens vara nära, behöver deras defensiv ha studerat Pittsburgh väldigt bra OCH deras O-line måste stänga igen spelarna som jagar Burrow ikväll.

Dagens speltips

Trots att Bengals vann sin förra match så tror jag dessvärre inte på två mirakel irad för dem. Steelers fick en skrämmande match som de kunde, och borde, ha förlorat. Detta fungerar troligtvis som en väckarklocka för många i laget och coaches osv, vilket får dem att skärpa till sig när de möter sämre lag, som Cowboys eller Bengals. Ikväll vill många i laget troligtvis se en blow-out och de kommer vilja visa att de är samma lag nu som de var de första åtta veckorna. Inga bromsar alls på laget, och då tror jag inte Bengals kan stoppa dem

Därför väljer jag att spela på Pittsburgh Steelers -6.5 till oddset 1.94 hos William Hill (2.5units)

William Hill

5,0 rating

100 % upp till 100 SEK

Casumo

3,8 rating

300 SEK Freebet

MrGreen

4,0 rating

Freebet 100 SEK