SPELTIPS 15/7 inför AIK – Sirius: En svag inledning!

Av
Uppdaterat: juli 15, 2020

AIK får det inte att fungera för tillfället. Det nya spelsystemet är anledningen och man har inte alls fått den effekt man hoppats på. Nu står man på fem raka matcher utan seger och det börjar bli tyngre och tyngre. Det är givetvis så att AIK förväntas sluta i toppen av tabellen när säsongen går mot sitt slut, men skall det fortsätta såhär blir det inget med det. Sirius hemma är en match som man skall vinna alla dagar i veckan i vanliga fall, men här underskattas inte gästerna. Att vi klickar Sirius över 0.5 mål i matchen har med AIKs formkurva att göra, släpper kassar som ingenting, billiga sånna.

AIK bör höja sig kraftigt snarast om man skall bli att räkna med den här säsongen. Man saknar mycket stäm i laget och förhoppningsvis, i AIK-ögon, fungerar spelsystemet bättre snart. Nu ser det smått hopplöst ut i emellanåt, men man har absolut truppen för att lyckas. Mot Sirius tror jag på poäng åtminstone, men man släpper minst en kasse!

Den dagen vi ser AIK med 2.30 på hemmaplan mot ett Sirius i Allsvenskan igen kommer jag bli mycket förvånad. Nu är formen urusel och här finns det stora möjligheter för Sirius, betydligt större än vad det annars hade varit. Läget är som det är och gästerna kan utnyttja detta om man, till exempel, skulle nå ett tidigt mål i matchen eller liknande. Stämmer det för AIK så har man inte mycket att hämta – kolla bara när hemmalaget besegrade Hammarby osv.

Sirius gör mål i fem av sina sex senaste tävlingsmatcher, ett lysande facit inför uppgiften som väntar. Dessutom kommer man från sex (!) raka matcher utan förlust, där självförtroendet sitter i från krysset på bortaplan mot Hammarby senast. Lägg därtill deras två raka vinster precis innan. Här har Sirius bra möjligheter att nå nätet. Över 0.5 mål hos Sirius klickas!