SPELTIPS 15/7 inför Djurgården – Falkenberg: De tar sin andra raka!

Av
Uppdaterat: juli 15, 2020

Inför den åttonde omgången av allsvenskan hittar vi hemmalaget tillika de regerande mästarna Djurgården på en femteplats i tabellen. Trots en del svaga insatser och resultat får Djurgårdens säsongsinledning ses som helt okej. På samma poäng som guldtippade Malmö och två poäng före sina rivaler Hammarby och AIK ska man inte vara allt för missnöjda. Oroväckande för Djurgårdens del är att Norrköping gjort ett miniryck i tabellen och upp till serieledarna skiljer det redan sju poäng för de blårandiga. Om Djurgården ska vara med och utmana om guldet i år igen måste man börja ta fler trepoängare.

Närmast tog Djurgården tre viktiga poäng när man besegrade Göteborg på bortaplan. En oerhört viktig seger för Djurgården som på onsdag tar emot Falkenberg hemma på Tele2 Arena. Inför onsdagens tillställning är Djurgården stora favoriter och här håller vi med om favoritskapet. Bortasegern mot Göteborg var ett steg i rätt riktning för Djurgården och hemma mot nästjumbon ska man ta sin andra raka seger. De senaste säsongerna har Djurgården haft det enkelt för Falkenberg och på onsdag kan man ta sin åttonde raka seger mot hallänningarna. Det tror vi man gör och klickar i den raka ettan!

På andra sidan planhalvan väntar Falkenberg som i fjol klarade sig kvar i allsvenskan med nöd och näppe. I år gör Falkenberg sin andra raka säsong i allsvenskan och man är åter tippade att hamna långt ner i tabellen. Falkenberg fick en bra start på säsongen med ett inledande kryss mot Häcken och seger på bortaplan mot Mjällby. Efter de fyra inspelade poängen på de två inledande matcherna har det gått sämre för Falkenberg som endast spelat ihop ytterligare ett poäng. Med sina fem inspelade poäng placerar sig Falkenberg på en delad jumboplats i tabellen. Tack vare en bättre målskillnad är man för tillfället en placering ovan Helsingborg på samma poäng.

Närmast ställdes Falkenberg mot Östersund som också är tippade att hamna långt ner i tabellen. Såklart en jätteviktig match för Falkenberg som måste plocka poäng mot de andra förväntade bottenlagen om man ska lyckas hänga kvar i serien. I en ganska jämn match drog Östersund de längsta strået och Falkenberg föll tillslut med 1-0. Tung förlust för Falkenberg som onekligen är nere i en formsvacka med fem förluster på sina sex senaste matcher. I matchen mot Falkenberg åkte även lagets förstemålvakt Johan Brattberg på en utvisning som innebär att han missar bortamatchen mot Djurgården. Vi tror Falkenberg får det tufft på onsdag och klickar i att Djurgården vinner.