SPELTIPS 15/7 inför Göteborg – Helsingborg: Går emot spelbolaget!

Av
Uppdaterat: juli 15, 2020

IFK Göteborg har sin sämsta start i Allsvenskan på många år. Det stora problemet i dagsläget är väll att man saknar en ren anfallare och målskytt – Robin Söder missar resten av säsongen. Det var snack om att Linus Hallenius skulle välja Blåvitt, men valde istället kamratföreningen i Norrköping istället. Här hade man haft ett gyllene läge om Helsingborg fortsatt på sin tunga inledning på säsongen, men rätt skall vara rätt – Helsingborg imponerar för tillfället. Vinst mot AIK senast och kryss mot de regerande mästarna innan det. IFK behöver kriga i den här matchen, om man skall få med sig en poäng eller mer.

Vi klickar överspelet, lite konstigt säger nog vissa. Men kollar vi till statistiken och lagens spelsätt passar det bra ihop mot varandra. Senaste mötet slutade just med tre mål, något jag lätt skulle kunna se hända igen.

Olof Mellberg satt pyrt till till en början, men tur för honom och klubben att man vaknat nu. De två senaste matcherna når man mycket bra prestationer i. Man är på riktigt och det ser mycket bättre ut för tillfället. Lagom till mötet med IFK Göteborg som väntar under onsdagen, ett möte som betyder mycket för båda lagen. Helsingborg har hittat formen (?), samtidigt som IFK Göteborg jagar den. Det här kan bli ett kul möte att kika på, då jag gissar på en del mål!

Över 2.5 mål i matchen blev det som sagt senast, samtidigt som IFK nådde dessa mål mot Djurgården och Helsingborg har gjort två egna i två raka matcher (mot Djurgården och AIK). Intressant offensiv i båda delarna, trots att hemmalaget saknar en ren anfallare för tillfället. Helsingborgs form kommer bädda gott för det här spelet och jag tror att man bygger vidare på de fina prestationerna i de två senaste matcherna.