SPELTIPS 15/7 inför Manchester City – Bournemouth: Vi klickar ett målspel!

Av
Uppdaterat: juli 15, 2020

Med tre omgångar kvar av säsongen är det redan klart att Manchester City kommer sluta på en andraplats i tabellen. Trots att City inte har så mycket att spela för öser man på och radar upp segrar. Sedan återstarten av den engelska fotbollen har City tillsammans med sin stadsrival United varit ligans formstarkaste lag. City har vunnit fem av sina sju senaste matcher samt avancerat till en semifinal i FA-cupen. Där Manchester City imponerat som mest är onekligen i sin offensiv och sedan återstarten har man nästan ett snitt på tre mål per match. Det är såklart ruskigt imponerande av City!

Närmast tog City sin andra raka 5-0-seger när man fullständigt körde över Brighton på hemmaplan. Med två raka storsegrar i ryggen är City såklart stora favoriter när man tar emot Bournemouth på onsdag. Oddset på den raka ettan lockar dock inte och vi riktar istället blickarna mot ett målspel. Just nu pekar allting på att City kommer fortsätta ösa in mål och vi klickar i att det ska bli över 3.5 mål. Det är ett spel som sitter i tre av Citys fyra senaste matcher!

På andra sidan planhalvan väntar Bournemouth som befinner sig i en helt annan sits än City. Med tre omgångar kvar av säsongen placerar sig gästerna på en nedflyttningsplats och just nu är man på väg ur Premier League. Det är dock långt ifrån över för Bournemouth som endast har tre poäng upp till säker mark. Formen hos Bournemouth pekar även spikrakt uppåt och närmast körde man fullständigt över ligatrean Leicester när man vann med 4-1. Tre oerhört viktiga poäng för Bournemouth som i omgången innan det fick med sig en poäng mot Tottenham.

Det som talar emot att Bournemouth spelar i Premier League nästa säsong är att kvarstående spelschema är riktigt tufft. Efter bortamatchen mot City ska man spela mot formstarka Southampton och svårspelade Everton. Tuffast av de tre matcherna är såklart onsdagens mot City och frågan är om Bournemouth har någon chans att störa ligatvåan. Tittar man på gästernas två senate matcher har man gjort det bra men City på bortaplan är en snäppet svårare uppgift. Bournemouth måste gå för tre poäng och vi lär se ett gästande lag som försöker anfalla en del. Det kan såklart generera i mål för Bournemouth men det finns även en risk att man sätter sig själva i en jobbig sits. Bournemouth kommer ge City ytor att anfalla på och det finns en risk att siffrorna rinner iväg. Överspelet känns helt givet!