Speltips 15/7 till IFK Göteborg-Helsingborg: Tar Helsingborg poäng för tredje matchen i rad?

Av
Uppdaterat: juli 16, 2020

Hallå där! Trots 6-2 i matchen blev skotten lidandes, inget fjärde raka spel in tyvärr. Vi tar nya tag och byter liga till den svenska. Det är en match i Allsvenskans åttonde omgång mellan hemmalaget IFK Göteborg som tar emot jumbon Helsingborg. Har hittat ett intressant spel i matchen, häng med på analysen nedan!

Final i cupen!

IFK Göteborg har blandat och gett ganska mycket i inledningen på säsongen, i truppen finns det massor av spelare som håller ganska hög kvalité. Det krävdes 120 minuter mot Elfsborg i cupsemin för att slå ut Borås-gänget, en stor självförtroendeboost för IFK. Man följde upp detta med en torsk mot Djurgården efter två ganska omdiskuterade situationer där Blåvitt fick ett rött kort och straff emot sig, dock inte i samma situation. Ligger just nu på en 10e placering i ligan, endast tre pinnar före jumbon Helsingborg, det är en viktig match som spelas ikväll alltså. I nästa runda åker man till Stockholm för ett möte med Hammarby och då behöver nog Blåvitt fixa en trea ikväll.

Blåvitt har Robin Söder skadad och Jesper Tolinson avstängd pga rött kort senast. Kommer till spel med en 18manna trupp där namn som P.k Lagemyr, Sargon Abraham, Aiesh och Kharaishvili känns som ett stort hot mot Helsingborgs backlinje. Interna målligan leds av Lagemyr som stängt in tre kassar. Har haft problem med sina mittbackar, men värvningen av Bjärsmyr var väldigt viktig, han håller hög allsvensk klass. Längst bak har man en av allsvenskans bästa målvakter i Anestis.

Nej, en bra insats och tre pinnar behövs nog i Göteborgslägret, annars är man indragna i bottenstriden. Dock har man endast kommit sju omgångar in i serien och det är ingen katastrof. Har ett ganska tufft spelschema framför sig med matcher mot Häcken, Malmö och Hammarby på nästkommande fem matcherna. Finalen i cupen är några veckor bort, jag tror dock Blåvitt kommer att komma igen när man får tillbaka sina spelare från skador, Blåvitt kommer bli ett topp åtta gäng i år.

Två stabila insatser av Helsingborg!

Olof Mellberg har inte haft det enkelt i starten av allsvenskan. Började med att bli krossade av Varberg, följde upp det med att bli förnedrade av Kalmar. Efter krysset i Stockholm, hämtade upp 2-0 så hände det något i truppen. Man slog AIK senast och uppträdde riktigt bra över hela banan, skadeläget ser lite bättre ut och det finns stor chans att Helsingborg kan bli jobbiga för många lag denna säsong. Helsingborg är dock jumbo i tabellen och är i stort behov av poäng, efter inledningen kan saker och ting bara bli bättre, och Helsingborg är på god väg efter sina två senaste matcher.

Nio spelare saknades mot AIK senast, enligt Mellberg så har några spelare piggnat till och kan spela, men en sak är säkert. Dom spelarna som spelade mot AIK är i 100% form. Anthony Van den Hurk var riktigt bra senast, är jobbig att möta med sin ettriga spelstil. Unga spelare som Armin Gigovic och Timossi måste få mer speltid då dom är aviga. Martin Olsson som för tillfället är mittback gör det hur bra som helst 8/10 vunna höjddueller mot AIK är respekt. Lindegaard i kassen håller även han hög allsvensk klass.

Helsingborg spelar mycket långbollar, har stora och starka forwards att pricka. Skapade väldigt många hörnor mot AIK senast, åtta stycken. Tror att Helsingborg kommer spela på samma sätt mot IFK ikväll, kompakt försvarsspel och många långa bollar på Hurk där framme. Kom fram bra på kanterna senast och båda målen var faktiskt från inlägg på kanterna. Har Falkenberg, Örebro och Östersund i dom näst kommande tre matcherna, ganska fint schema för ett Helsingborg som inte såg ut som ett bottengäng i senaste matchen.

Dagens speltips

1X2 marknaden är tuff här, tror på en stenhård fight, där IFK är favoriter. Tycker linan på hörnor är väldigt låg, över 8.5. Jag tror nämligen att detta kan bli ett hörnkalas, efter att sett Helsingborgs senaste match. Även Göteborg har spelare som är luriga på kanterna och Helsingborgs ytterbackar är inte rädda för att spela ut bollen till hörna då man är ganska starka i luftrummet. Spelet blir alltså över 8.5 hörnor, lycka till!