Speltips 16/11 för Mozambique – Kamerun: Kan Kamerun ta sig ett steg närmare AFCON?

Av
Uppdaterat: november 17, 2020

Vi är halvvägs in i kvalet till Afrikanska mästerskapen när vi tittar på matchen mellan Mozambique och Kamerun. Där Kamerun vid vinst kan ta ett stort kliv mot en säker gruppvinst och avancemang till slutspelet. 

Kamerun stabila både framåt och bakåt

I de inledande tre matcherna har Kamerun varit strålande. Med bara ett insläppt mål och fem gjorda framåt så leder dom gruppen med sina sju inspelade poäng. Mozambique ligger tre poäng bakom och får ses som den största konkurrenten. En konkurrent som man fullständigt pulvriserade på hemmaplan  för bara fyra dagar sedan. Stjärnan i laget som de flesta av oss känner till är Vincent Aboubakar som under sin tid i Porto gjorde sig ett namn som en riktigt bra målskytt. I övrigt är inte Kamerun alls så namnkunnigt som vi är vana vid hos denna afrikanska fotbollsgigant. Men kvaliteten finns kvar och det är helt klart ett lag att räkna med i AFCON nästa år.

Svåranalyserat Mozambique

Med hela sex raka matcher utan förlust avsluta Mozambique 2019. Fansen hoppades naturligtvis att formen skulle hålla i sig men 2020 har startat på sämsta möjliga vis. 3-0 borta mot Angola följdes sedan upp med 4-1 borta mot Kamerun. Nu krävs det poäng för att drömmen om gruppseger ska finnas kvar men det ser ganska så trögt ut. De har lyckats vinna tre raka hemmamatcher men motståndet i dessa matcher har inte varit det allra starkaste och det är ett stort kliv upp när de tar emot Kamerun. Det förväntas komma ut ett mer aggressivt och anfallsinriktat Mozambique som inte kan visa för mycket respekt för Kamerun om de ska lyckas ta tre pinnar. 

Dagens speltips – Mål i båda burarna

Efter krossen i förra mötet så kanske det kan vara dumt är räkna med många mål. Mozambique vill säkert säkra upp i försvaret för att visa att de kan. Men det håller inte i en match som denna. Det krävs en vinst, för båda lagen. Kamerun vill dra ifrån i toppen för att kunna säkra en plats i AFCOn och Mozambique vill komma ikapp Kamerun. Vi tror att det blir över 2,5 mål i matchen till 2.40 hos SpeedySpel.