SPELTIPS 16/11 inför Sporting Gijon – Rayo Vallecano: Obesegrade på hemmaplan!

Av
Uppdaterat: november 16, 2020

Trots landslagsuppehållet bjuds vi på ett spännande möte i den spanska andraligan under måndagskvällen. Det är tabelltrean Sporting Gijon tar som tar sig an Rayo Vallecano hemma på El Molinon. Vi är inne i den tolfte omgången av Segunda Division och det är viktiga poäng som står på spel i toppen av tabellen. Förra säsongen stod Sporting Gijon för ett relativt svagt ligaspel vilket ledde till en placering på den nedre halvan. Men trots förra säsongens besvikelse har klubben rest sig markant under det stundande ligaspelet.

Sporting Gijon hittas på en stark tredjeplats efter elva spelade ligamatcher den här säsongen. Det ska även tilläggas att laget går upp på lika många poäng som tabelltvåan Mallorca vid en vinst under måndagskvällen. Klubben fick sig en flygande start när de vann deras fyra inledande ligamatcher och sedan dess har laget fortsatt prestera på en jämn nivå. I hemmaborgen är Gijon fortsatt obesegrade och vi tror att denna sviten håller sig även när Rayo Vallecano kommer på besök.

Gästerna Rayo Vallecano är det många som känner igen med tanke på att laget spelade i La Liga för några år sedan. Rayo Vallecano tillhörde det spanska finrummet säsongen 2018/2019 men det dröjde inte långt tid innan nedflyttningen var ett faktum igen. Det visade sig vara alldeles för hög nivå i La Liga och Rayo Vallecano slutade på den förödande jumboplatsen efter 38 spelade ligamatcher.

Klubben fick istället börja om på en ny kula i den spanska andraligan. Säsongen efter nedflyttningen var ändå ett steg i rätt riktning när Vallecano slutade på en sjundeplats i tabellen, de missade La Liga-kvalet med endast en poäng. Nu tar klubben sats igen för att försöka nå kvalplatserna och drömmen om La Liga-återkomsten lever fortfarande. Rayo Vallecano har stått för en godkänd säsong hittills med 16 inspelade poäng. De befinner sig på en tiondeplats i tabellen med tre poäng upp till sjuan Lugo. Att inte laget innehar en bättre placering är på grund av deras svaga spel på bortaplan. Rayo har nämligen förlorat hela fyra av deras sex ligamatcher på bortaplan den här säsongen. Under måndagen väntar ett hemmastarkt Sporting Gijon och vi tror att den negativa bortatrenden fortsätter!