Speltips 16/11 till Leksand – Frölunda: Serieledaren är inne i en formtopp

Av
Uppdaterat: november 17, 2020

Helgen är passerad och en ny vecka ska inledas. Jag publicerade två speltips under lördagen där båda hittade hem och knappt fem units tickade in på kontot. Formen under de senaste två veckorna har varit galet bra. Faktum är att hela nio av de elva senaste speltipsen hittat hem och genererat i +16,31 units. Jag hoppas givetvis att den fina formen håller i sig. I kväll vankas det två SHL-matcher där jag tittar närmare på mötet mellan Leksand – Frölunda.

Får räkna med en bottenplacering

Leksand har fått en godkänd start på säsongen och ligger på en niondeplats efter att ha spelat in 17 poäng på 14 matcher. Dock har man spelat fler matcher än samtliga lag (förutom Malmö) som är placerade under dalmasarna i tabellen. De kan således sjunka rejält när lagen “kommit ikapp” i antalet matcher.

Senast tog Leksand en fin skalp då man besegrade Oskarshamn på hemmais med 4-2. Det var lagets första trepoängare på åtta (!) matcher. Under perioden har man dock lyckas vinna tre matcher efter OT/SO.

Leksand har ett väldigt svagt boxplay då man har en boxplayprocent på blygsamma 69,57. Det är givetvis mindre smickrande siffror och inte direkt stärkande inför ett möte mot serieledaren.

Frölunda övertygar

Ingen hade trott annat än att Frölunda skulle vara ett topplag även i år. Göteborgslaget har fått en väldigt fin start på säsongen då man spelat in 35 poäng på 16 matcher och leder serien.

Frölunda är inne i en riktig bra period då man spelat in fyra raka trepoängare där man bland annat besegrat hemmastarka Luleå med 2-0. De har även besegrat Färjestad och Örebro under segersviten.

Göteborgslaget har visat upp ett fantastiskt försvarsspel under säsongen. Faktum är att laget endast släppt in 28 mål, vilket är bäst i hela serien. Detta trots att Frölunda är det laget som, tillsammans med Örebro, Skellefteå och Färjestad, spelat flest matcher (16 stycken).

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Frölunda FT till 1,83 (3u) gånger pengarna.

Normalt sett råder det klasskillnad lagen emellan, vilket också tabellen visar. Frölunda leder serien med 35 inspelade poäng och är hela 18 (!) poäng före kvällens motståndare, Leksand.

Frölunda har dessutom en fantastisk fin form då man kommer från fyra raka trepoängare där man bland annat slagit toppklubbar som Färjestad, Örebro och Luleå under sviten. Leksand å sin tur har endast tagit en trepoängare på sina åtta senaste matcher och det ser inte ljust ut att ta en ny under måndagskvällen.

Leksand är lite av en favoritmotståndare för Frölunda då Göteborgslaget vunnit hela nio av de tio senaste inbördes mötena lagen emellan. Det är även värt att notera att åtta av de nio vinstmatcherna kommit efter ordinarie speltid där sex av fajterna slutat med en tvåmålsvinst eller mer.

Frölunda har två raka bortavinst och hela fyra raka segrar mot Leksand i Dalarna. Jag räknar kallt med att serieledaren spelar hem ytterligare en trepoängare i afton.

Lycka till!

William Hill

5,0 rating

100 % upp till 100 SEK

Casumo

3,8 rating

300 SEK Freebet

MrGreen

4,0 rating

Freebet 100 SEK