SPELTIPS 16/8 inför Hammarby – Elfsborg: Båda lagen gör mål!

Av
Uppdaterat: augusti 14, 2020

Hammarby har haft en mycket orolig start på säsongen, men börjar äntligen hitta en kontinuitet i truppen. Det ser betydligt bättre ut och efter derbyvinsten mot Djurgården har man fått ett självförtroende att räkna med. Det finns mängder med kvalitet i truppen och det är en trupp som skall ligga i toppen i slutet av säsongen. Man är på väg åt rätt håll och jag tror att man har krafterna att stå emot ett Elfsborg som imponerar när man får det besöket under söndagen.

Båda lagen gör mål klickas eftersom gästerna är starka för tillfället och kommer mäkta med en kasse mot ett halvt-svajigt försvar hos hemmalaget. Det skall såklart tilläggas att Hammarbys offensiv är fruktansvärt bra när det stämmer – därmed kan man absolut göra mål. När formen börjar bli tacksammare så är det ett givet spel med mål för Hammarby!

Elfsborg möter ett Hammarby som är på uppåtgående form. Man hade såklart mött Hammarby när formen var värre, men nu ställs man inför en rejäl utmaning och värdemätare när formerna jämförs mot varandra. Elfsborg är i storform och har imponerat kraftigt. Hammarby börjar komma igång och är i fullfart uppåt, där segern i derbyt gör nytta. Elfsborg har dock ett fungerande kollektivt, där laget går före spetsen – vilket har visat sig vara lyckat.

Så, båda lagen gör mål – kollektivet Elfsborg mot spetsen och bredden i Hammarby. Det här blir en match att följa och se hur lagen formar sig efter motståndet eller om man kör på sin grej. Elfsborg kör på sin grej, det är jag övertygad om och det skall bli kul att se hur långt det räcker. Elfsborg är mycket starka just nu och mål på bortaplan mot Hammarby är inget omöjligt.