SPELTIPS 16/9 inför Hammarby – Lech Poznan: God chans till avancemang!

Av
Uppdaterat: september 15, 2020

Europa League-kvalet fortsätter för svenskhoppet Hammarby, med krav från Zlatan Ibrahimovic bakom sig bland annat. Den här omgången gästas man av Lech Poznan från Polen, ett motstånd som kan passa Bajen som handen i handsken. Det krävs dock en rejäl uppryckning från det allsvenska mötet mot Helsingborg senast, där man utan tvekan skulle haft tre poäng, men fick vara nöjda med en. Man möter ett lag som sitter i en liknande sits – de har ännu inte vunnit i ligaspelet den här säsongen (3 matcher spelade).

En sak som lagen har gemensamt är målskyttet. Här kommer det bli mål och knappast någon match där vi får invänta målchans till minut 90. Hammarby har spelat likt förra säsongen den senaste tiden och öst in mål, samtidigt som nackdelen varit att man släppt för många bakåt. Här är det ett perfekt läge för överspelet. Lech Poznan kommer utan seger, men mål har man producerat.

Lech Poznan lär inte ha jublat när man lottades i ett enkel möte mot Hammarby. Det fanns betydligt behagligare lag att få, men man får absolut inte räknas bort här. Man har starka kvalitéer, men visserligen har dessa inte riktigt fått sitt riktiga jag under säsongsinledningen. Under senaste rundan slog man ute ett svagt Valmiera och då blev även svenske Mikael Ishak målskytt två gånger om. Ett hot som Hammarby bör se upp med inför mötet på Tele2 Arena, för anfalla och göra mål kan man utan tvekan.

Säsongsinledningen har varit tuff för både Hammarby och Lech Poznan, men här har man fokus på europaspelet, vilket ibland kan ge en annan vinkel på säsongen. Ett annat fokus här och det krävs en bra prestation från båda lagen för att besegra det andra här. Vi räknar med målfest, trots att man i kvalspel kan vara rädd för att begå misstagen. Över 2.5 mål, till ett oerhört fint odds.