SPELTIPS 17/11 inför Frankrike – Sverige: Utebliven glädje!

Av
Uppdaterat: november 17, 2020

Frankrike säkrade gruppsegern senast och visade också att förlusten mot Finland innan det bara var en tillfällighet. Frankrike har visat två olika sidor av myntet denna samling, framförallt matchen mot Finland som vi nämnde, där man förlorade med 2-0. Den elvan var kraftigt roterad, men ändå en elva som innehöll massvis med klass. Tre matcher på en samling för Frankrike när man mött Finland, Portugal och nu väntar möte med Sverige. Att man skulle förlora två matcher av tre är högst osannolikt, oavsett hur viktig matchen är eller ej. Det skulle vara en samling värd att lägga till historien som en av de sämsta, om man förlorar mot både Finland och Sverige. Nej, ni hör ju, det går inte.

Frågan vi ställer oss är hur hårt Frankrike väljer att ta den här matchen. I princip samtliga spelare har redan luftats och jag tror att man vill bygga upp en mur framför den överraskande förlusten mot Finland, för att bygga vidare på ett segertåg man gärna vill ha. Sverige ställs inför en väldigt tuff uppgift då jag tror att Frankrike matchar ett tillräckligt lag för att besegra svenskarna. Kylian Mbappe förväntas dessutom finnas tillgänglig.

Janne Andersson ligger hemma med viruset och finns inte på plats den här samlingen. Assisterande tränare finns dock på plats och det har gått bra hittills. Vinsten mot Kroatien senast är mycket imponerande och speciellt på det sättet man gör det i första halvlek. 2-0 ledning i paus mot självaste Kroatien var det inte många som hade räknat med. Sverige kan dock inte jubla ännu, för det är 90 tuffa minuter kvar, mot giganten, gruppsegraren och världsmästarna Frankrike. Tuffast möjliga uppgift alltså, eftersom det också är på bortaplan. Poäng är ett måste.

Sverige har gjort det förr, men den här gången vågar jag räkna med utebliven glädje. Sverige blir nedflyttat i B-divisionen vid förlust och det är tyvärr det jag tror att man blir. Frankrike har en enorm bredd och spets som jag tror blir för bra för svenskarna. Det skall mycket till att vända runt detta och utnyttja segern mot Kroatien på bästa vis, lite för mycket. Tyvärr.