SPELTIPS 17/8 inför Inter – Shakhtar Donetsk: Finalplats på spel!

Av
Uppdaterat: augusti 17, 2020

Ett riktigt spännande möte väntar under måndagen när Inter och Shakhtar gör upp om finalplats i Europa League. Inter går in som stora favoriter här, men dess motstånd ska inte underskattas. Shakhtar imponerar alltjämt ute i Europa och man är ett väldigt starkt lag. Här förväntar jag mig att vi får bevittna en hel del mål – Inter såg riktigt bra ut framåt i slutet av Serie A och man har fortsatt på samma spår här i Europa League. Lukaku har gjort mål i nio raka matcher i turneringen – ett nytt rekord. Shakhtar får passa sig.

Senast stötte Inter på Leverkusen i en svängig, underhållande tillställning som slutade 2-1 till Inter men som hade kunnat ett möte med fler mål. Räknar med att måndagens möte blir av samma kaliber, inte minst med tanke på hur Shakhtar sett ut på senaste.

Shakhtar är alltså med och slåss ute i Europa i år igen och är alltså bara en vinst ifrån en finalplats i Europa League. Chanserna ser onekligen goda ut även om motståndet är riktigt tufft – Shakhtar har öst in mål i de senaste matcherna och går in på planen med en väldigt fin form. I åttondelen besegrade man Wolfsburg med 2-1 på bortaplan, för att sedan vinna komfortabelt på hemmaplan med 3-0. Näst på tur var Basel i kvarten och där vann man med hela 4-1. Sju mål på två matcher alltså, detta trots att man inte hade spelat tävlingsmatch sedan mars månad.

Oförutsägbar match på förhand, båda lagen har trots allt avancerat hit på imponerande vis, undertecknad väljer att klicka överspelet när dessa två offensivt glada och formstarka lag drabbar samman.