SPELTIPS 17/9 inför Falkenberg – Varberg: Hallandsderby!

Av
Uppdaterat: september 16, 2020

Falkenberg lyckades stanna kvar i Allsvenskan inför denna säsongen med nöd och näppe, men nu ser det onekligen ut som att man får göra återkomst i andradivisionen. Nitton matcher är spelade och Falkenberg har bara noterats för två vinster – ett direkt svagt facit som helt enkelt inte håller. Man har visserligen inte fungerat som någon slagpåse utan man brukar ge sitt motstånd en match, men i slutändan har man inte räckt till och man radar således upp sina förluster. Inför mötet mot Varberg har man tre raka matcher utan några poäng.

I det senaste Hallandsderbyt gick Varberg segrande komfortabelt med 3-1 och något liknande här hade knappast förvånat. Tycker oddset på Varberg är aningen generöst med tanke på förutsättningarna. Varberg 0-0 asian är samma sak som draw no bet, men vi bjuds på ett högre odds på handikappmarknaden. Spelvärde finns, helt klart!

Varberg är nykomlingar i det svenska finrummet och hittills har man gjort det riktigt bra. En högst imponerande inledning där man direkt visade kvalitet var inte bara en tillfällighet utan man har öst på sedan dess och placerar sig för tillfället på en åttondeplats. Man bjuder ofta på underhållande matcher och har en väldigt bra fungerande offensiv. Ska bli väldigt intressant att se var laget slutar efter alla omgångar spelade, hittills vill jag ändå säga att man varit en av säsongens utropstecken.

Varberg befann sig nyligen i en period där man inte lyckades vinna matcher, åtta raka utan en enda trepoängare. Men den trenden har nu vänt, det är med en härlig form Varberg gästar sina lokala rivaler. Man kommer med tre raka vinster mot Örebro, Sirius och Mjällby. Senaste vinsten mot Mjällby var kanske inte den mest övertygande, men man gjorde jobbet till slut. Laget känns på gång igen, har väldigt svårt att se kollektivet förlora denna matchen.