SPELTIPS 17/9 inför Honved Budapest – Malmö: Svenskarna hittar nätet!

Av
Uppdaterat: september 16, 2020

26 maj. Det är så långt i tiden vi får gå tillbaka för att hitta senast som Honved Budapest höll nollan i en fotbollsmatch. Sedan dess har man 20 raka insatser utan att slippa hämta ut en boll ur det egna nätet. I hela tolv av dessa har man släppt in två mål eller fler och alla dessa tolv kommer faktiskt under de senaste 15 matcherna man spelat. Man hade fullt upp att ta sig vidare mot finska Inter Åbo i den senaste omgången och nu ställs man mot Sveriges bästa lag, vilket bör innebära fördel Malmö här.

Deras egna säsong har börjat bedrövligt och man ligger för tillfället på nedflyttningsplats samtidigt som man alltså spelar europaspel, en speciell situation. Defensivt finns alltså en del stora problem och Malmö har som känt en stark offensivt. Malmö bör dock se upp med framförallt yttrarna Gazdag och Zsoter i den här matchen, får Budapest ledningen kan man mycket väl fokusera mycket defensivt.

Malmö har hittills den här allsvenska säsongen visat prov på en god stabilitet och leder rättvist ligan efter 20 spelade matcher. Manegen är krattad för ett nytt SM-guld och en av nycklarna till framgångarna är målskyttet. Man har gjort näst mest mål i Allsvenskan, 38 stycken och snittar genom det nästan två gjorda mål per match. Ser man till lagets senaste 20 matcher, så har man gjort två mål eller fler i tolv av dessa och löser alltså ett relativt högt målspel i majoriteten av sina 20 senaste.

Anfallsmässigt är det också många som bidrar. Isaac Kiese Thelin bildar anfalsspar tillsammans med Ola Toivonen, ett anfallspar som hade kunnat vara ett startpar i landslaget för bara två säsonger sedan. Grym klass finns också i Anders Christiansen på mittfältet och denna mix kryddad med spelare som Jo Inge Berget, Erdal Rakip och Arnor Traustason så finns mycket kraft offensivt att hämta när Honved Budapest nu ska brottas ner.