SPELTIPS 17/9 inför IFK Göteborg – FC Köpenhamn: Tuff utmaning för Blåvitt!

Av
Uppdaterat: september 16, 2020

Tidigare FCK-tränaren Roland Nilsson är nu i rodret av IFK Göteborg, efter att Poya Ashbagi och klubben gick skilda vägar. ”Rolles” återkomst blev lyckad, då han tidigare även varit i Blåvitt, när Falkenberg besegrades på bortaplan senast. Ett steg i rätt riktning, men nu får man en utmaning som blir att bita i. Europaspel väntar och IFK Göteborg skall försöka stoppa Skandinaviens stora lag, FC Köpenhamn.

Underspelet känns som en fin möjlighet här, trots att lagen i vanliga fall är inblandat i en hel del mål. Här kommer inte hemmalaget släppa till några misstag, gör man det så är den här matchen slut på tidigt stadie. FCK är numret större och Blåvitt kommer behöva spela en hård, taktisk bra match om man skall ha möjlighet här. Möjligheten finns i att försvarsspelet sitter, som jag tror är huvudfokus för Blåvitt den här matchen.

Det blev ingen lyckad säsong i inhemska ligan senast, men en chans i Europa fick man trots allt. En chans som man vill utnyttja och återigen nå nya höjder, som ifjol tog laget till ett möte med Manchester United, som man endast förlorade med 1-o efter ett storspel av svenske landslagsmålvakten mellan stolparna i FCK. Nu väntar ett betydligt lättare motstånd än Manchester United och det här skall man bara avancera från. Visst, Blåvitt vann senast, men hur är lagets form? Det vet vi.

Underspelet klickas eftersom jag tror att FCK lär få äga en hel del boll, medans IFK backar hem och försöker hålla tätt för att sedan ställa om på danskarna. FCK är storfavorit här, och det laget med större chans att avancera. Inget man säger emot, men att Blåvitt med Roland Nilsson över rodret håller tätt ett tag ser jag som en stor möjlighet.