SPELTIPS 17/9 inför Neftchi Baku – Galatasaray: Klasskillnad råder!

Av
Uppdaterat: september 16, 2020

Det är Europa League-kvalet för hela slanten under torsdagskvällen. Hemmalaget Neftchi Baku tar emot storklubben Galatasaray i den andra rundan av EL-kvalet. Det är nog inte många som hört talas om hemmalaget förr, Neftchi Baku är en klubb från landet Azerbajdzjan.

De spelar till vardags i landets högstaliga vid namn Premier League. Neftchi Baku stod för ett starkt ligaspel förra säsongen och hamnade till slut på en andraplats i tabellen. De hade fortfarande åtta poäng upp till landets gigant Qarabag. Det är en klubb som brukar figurera i Europa-turneringarna varje år. Nu ska alltså Neftchi Baku försöka ta sig vidare i Europa League, men laget drog en riktig nitlott när de ställdes mot storklubben Galatasaray. Hemmalaget kommer senast ifrån en 0-2 förlust i ligaspelet, nu väntar ett möte mot ett betydligt bättre motstånd dessutom.

Den turkiska storklubben Galatasaray reser alltså till Azerbajdzjan inför torsdagens kvalbatalj. Gästerna är givetvis storfavoriter till att avancera vidare i Europa League och därmed närma sig det berömda gruppspelet. Men Galatasarays tuffaste uppgift inför torsdagen är att inte underskatta Neftchi Baku.

Det råder givetvis en rejäl klasskillnad mellan dessa två lagens spelartrupper. Men det krävs fortfarande att Galatasaray gör jobbet för att avancera vidare i Europa League. Det är enbart en match och därmed blir utrymmet för misstag betydligt mindre. I gästernas spelartrupp hittar vi den berömda anfallaren Radamel Falcao. Colombianen visade att han forfarande kan prestera när han gjorde två mål och en assist i deras senaste ligamatch. Kvaliteten och näsan för mål sitter fortfarande i hos den 34-årige anfallaren. Bakom Falcao hittar vi kvalitetsspelare som Arda Turan och Sofiane Feghouli, två spelare som har mycket erfarenhet från storligorna i Europa. Vi tror att Galatasaray blir ett nummer för stora under torsdagen.