Speltips 17/9 till Mahut/Paire-Vasselin/Melzer: 3/4 fransmän!

Av
Uppdaterat: september 17, 2020

Hallå där! Formen börjar stiga rejält, med två raka spel gröna som är över två gånger pengarna. Senast löste Kontinen/Struff segern, satt ganska hårt inne men det löste sig. Vi fortsätter med tennisen från Rom och dubbel, där vi har en andra runda mellan fransmännen Mahut/Paire som möter Roger-Vasselin/Melzer. Häng med!

Tog en skalp i första rundan!

Nicolas Mahut och Benoit Paire har inte spelat jättemycket dubbel tillsammans, men känner varandra väldigt väl. Börjar vi med Nicolas Mahut, han är nästan 40 år, men håller fortfarande väldigt hög klass. Han har lagt singelspelet vid sidan och lirar endast dubbel, han ligger för tillfället på en tredje plats på världsrankingen och har spelat in inte mindre än 30 dubbeltitlar i sin karriär. Benoit Paire är ett par år yngre och spelar mest singel där han med rätt humör håller riktigt hög klass. Formen är iskall för Paire då han i singeltävlingen endast tog tre game i runda ett, han lirade inte US Open och gav upp i Cincinnati.

I runda ett slog man det tredje seedade paret Kubot/Melo efter en riktigt tuff match, 7-6, 2-6, 10-6 blev det tillslut. En match där fransmännen gav bort ganska mycket vissa perioder. Mahut/Paire vann 81% när förstaserven gick in, vilket är en riktigt bra siffra, men dom vann endast 42% med andraserven, varför procenten var så låg var att man gjorde hela åtta dubbelfel. Jag tyckte mig ändå se att det var glöd i fransmännens ögon och nu när man plockade ut tredje seedade så ligger vägen till semifinal ganska öppen, och Franska Öppna ligger runt hörnet.

Övertygade inte i runda ett

Jurgen Melzer och Edouard Roger-Vasselin är ett mycket rutinerad dubbelpar där båda är över 35 bast. Melzer har tagit 16 dubbeltitlar medans Vasselin tagit 20 under sin karriär, dock inga tillsammans. Har haft ett ganska tungt år tillsammans där man inte riktigt fått ut max, det är egentligen semifinalen i Dubai i februari i år som man nått någon form av resultat. Killarna ligger dock runt 20 i världen, så man håller fortfarande den absolut världsklassen. Killarna kompletterar varandra på ett fint sätt, Melzer är vänsterhänt och har en riktigt skön touch medan Roger-Vasselin är högerhänt och kan klämma till bollen lite mer.

I runda ett mötte man Stefanos Tsitsipas/Aiasam Quershi, det blev en riktigt tuff match där Melzer/Vasselin lyckades nypa segern med 11-9 i avgörande supertiebreak. Det såg inte helt smärtfritt ut, båda herrarna hade perioder där man spelade ganska dåligt, till exempel hela set två där man förlorade med 6-1. Behöver höja sig några snäpp om man ska kunna besegra Mahut/Paire.

Dagens speltips

Jag tycker det är lite märkligt att Vasselin/Melzer är favoriter enligt oddsen. Mahut/Paire är det bättre laget och vinner om man har en okej dag. Tycker att det skiljde ganska mycket spelmässigt i första rundorna, där Mahut/Paire såg bättre ut. Paire brottas med sin form och det är perfekt för honom att ha Mahut vid sin sida som agerar lite som en coach. Två gånger degen på Paire/Mahut ser jag som otroligt spelvärt. Lycka till!

William Hill

5,0 rating

100 % upp till 100 SEK

Casumo

3,8 rating

300 SEK Freebet

MrGreen

4,0 rating

Freebet 100 SEK