SPELTIPS 18/10 inför AIK – Göteborg: Bättre stäm i laget!

Av
Uppdaterat: oktober 18, 2020

AIK har tagit tag i säsongen och klättrat i tabellen efter fyra raka segrar. Viktigt såklart, eftersom man var högst inblandat i bottenstriden innan dess. Ett till lag som är det, som egentligen inte borde vara det, är IFK Göteborg – söndagens motståndare. Här har vi ett riktigt rivalmöte, som många gånger bjudit på både det ena och det andra. AIK är storfavoriter enligt mig och oddset på hemmalaget är alldeles för högt den här gången. Formen finns, nyckelspelarna presterar och gästande laget hittar ingen vidare form.

Fyra raka vinster säger sitt, AIK är på väg åt rätt håll och det kan inte IFK Göteborg stoppa, åtminstone inte den här gången.

Det blir ofta hemmalaget som går segrande ur dessa mötena, iallafall om man ser till senaste tidens matcher. IFK Göteborg och AIK är två lag som verkligen drar nytta av publik på plats, då man har ett mycket starkt hemmafölje. Nu finns inte den tolfte mannen på plats, utan man får klara sig utan publik. Kanske är det också därför detta är de två lagen som gått sämst till förväntningarna den här säsongen. Båda lagen har fått in ny tränare, hemmalaget har gett störst effekt på detta. I Blåvitt har man också fått effekt, men en lite långsammare sådan.

Det här är en match där vi måste klicka hemmalaget till oddset. AIK har en mycket fin period nu och skall bara besegra ett trött och hängigt IFK Göteborg den här dagen. All respekt till IFK Göteborgs rutin och allt där till, men här är oddset alldeles för högt.