SPELTIPS 18/11 inför Belgien – Danmark: Gruppsegern!

Av
Uppdaterat: november 18, 2020

Belgien är världsetta trots uteblivna titlar, men man förstår varför. Högstanivån är otroligt hög och Belgien går från klarhet till klarhet, även utan de största stjärnorna uttagna. Mot England senast trodde jag, tillsammans med många andra att det skulle bli jämnare och tightare även målmässigt. Men Belgien imponerade och ställde ut sitt bästa lag på banan, vilket ledde till samlingens andra raka seger. En fin form toppas med ett möte mot Danmark under onsdagen, där slutspel och gruppseger står på spel. En match som man skall gå segrande ur.

Belgien möter ett formstarkt Danmark i den här matchen, men det känns som att Belgien är det rätta laget att stoppa den formen. Man är det bättre laget och har den starkare truppen. Ställer man dessutom upp den bästa elvan till spel, så är jag helt övertygad om att man löser detta. Varför skulle man inte göra det, tänker vi.

Danmark har chans på gruppseger i Nations League-gruppen med bland annat England och Belgien. Det är fortfarande 90 minuter kvar och ett otroligt tufft motstånd, men man har gjort prestationer som är imponerande. Christian Eriksen är storstjärnan som är betydligt hetare i landslaget än i klubblaget för tillfället. Här har man honom, men i övrigt inga större utropstecken för tillfället om du jämför med Belgiens trupp. Jag tror inte Danmark klarar av att ta en seger på bortaplan och jag tror inte heller att självförtroendet och en bra prestation räcker till poäng. En poäng som isåfall inte hade betytt särskilt mycket.

Det är seger eller ingenting för Danmark och när man möter Belgien på bortaplan är det inte speciellt mycket att kräva ur Danmark. Man trivs säkert superbra som underdogs här och utan den större pressen på sina axlar. Jag tror att man blir numret för litet dock, speciellt när Belgien har samma utgångsläge att man måste lösa ett resultat för att säkra gruppsegern. Världsettan löser detta och vi klickar raka ettan!