SPELTIPS 18/11 inför Österrike – Norge: Komfortabel hemmavinst!

Av
Uppdaterat: november 18, 2020

Österrike går in på planen mot Norge i vetskap om att endast ett kryss behövs för att säkra gruppvinst. Österrike har spelat väldigt bra fotboll i Nations League och har levererat fina resultat, och här kommer man dessutom med en väldigt fin form. Fem raka vinster i vilka man totalt sett släppt in blott två mål. På pappret är onsdagens möte en jämn match mellan två starka nationer, men nu råder det andra omständigheter och även om Österrike endast behöver ett kryss lär man vinna här, och man lär göra det komfortabelt.

Senast nationerna möttes var på norsk mark, där Österrike trots bortaplan och en full norsk trupp lyckades vinna med 2-1. Här backar jag laget att vinna med större marginaler, och klickar Österrike -2,0 mål – pengarna tillbaka om hemmalaget vinner med exakt två mål.

Som sagt, hade Norge haft en full trupp att ta med till detta möte hade jag aldrig lagt detta spelet, kanske istället hellre hade backat norrmännen. Norge går riktigt bra just nu och i Nations League har man tre raka vinster med en målskillnad på 10-1. Men som nämnt tidigare råder det annorlunda omständigheter här. Norges match mot Rumänien ställdes in på grund av för många virus-fall och inför denna matchen har Norge tvingats ta ut en trupp där tretton av arton spelare aldrig gjort en match för landslaget innan. Endast en av de resterande fem har gjort fler än åtta matcher för Norges landslag.

Det här blir alltså intressant att se, men det finns inte speciellt mycket som talar för Norge. Det här blir för tufft, här lämnar Österrike med en övertygande vinst och säkrar gruppvinst.